Meninio skaitymo konkursas

hip

Vasario 3 dieną, kai už lango siautė vėjas ir stingdė šaltis, privertęs visus mokinukus šiltai sėdėti namuose, mūsų mokyklos dramos studijos „Savi“ jaunieji artistai dalyvavo Kelmės rajono mokinių Meninio skaitymo konkurse. Nepabūgę besižnaibančio šalčio į Kelmės mažąjį teatrą iš viso rajono suvažiavo daugiau nei 20 skaitovų. Šis konkusas ypatingas, nes jis skirtas mūsų poeto Maironio 150 metų jubiliejui paminėti, todėl visi skaitovai privalėjo rinktis tik šio poeto kūrinius. Komisiją sudarė Kelmės mažojo teatro vadovas ir režisierius A. Armonas, aktorės – Rasa Sopragonienė ir Laura Gulbinaitė  bei Kelmės rajono Švietimo skyriaus vyr. specialistė D. Stonienė.

Mūsiškius lydėjo didelė sėkmė – mūsų abiturientė Toma Godvainytė tarp individualių skaitovų buvo pati geriausia ir tapo laureate. Ji deklamavo ištrauką iš Maironio poemos „Jaunoji Lietuva“. Toma pradėjo repetuoti dar lapkričio mėnesį, dirbo net per žiemos atostogas. Įdėtas triūsas atsipirko – jautėsi drąsiai, juk ne tik išmoko gana ilgą poemos ištrauką, bet ją ir pamėgo, juk tai tekstas apie meilę… Ši diena jai tikrai įsimins – ji tapo laureate net du kartus, nes dar su septyniais dramos studijos nariais( Monika Pupiūtė, Vytautas Vyšniauskas, Mindaugas Dimšlys, Morta Marcinkutė, Reda Gečaitė, Laurynas Sventickas) suvaidino poetinę kompoziciją „Mes esame…“, sukurtą pagal lietuvių poetų eilėraščius. Mums puikiai talkino ir mūsų muzikos operatorius Romualdas Kasparas.

Žiūrovai palydėjo nuo scenos jaunuosius artistus gausiais plojimais, nes jaunųjų aktorių vaidyba buvo tikrai įtaigi ir nuoširdi, juk kalbėjome labai jautria emigracijos tema. Puikiai mus įvertino ir komisija.

Taigi regioniniame Meninio skaitymo konkurse, kurį kasmet organizuoja Švietimo ir Mokslo ministerija, Kelmės rajonui atstovaus mūsų mokyklos dramos studijos „Savi“ artistai. „Saviškių“ laukia labai sunkus konkursas Naujamiestyje kovo 3 dieną, juk ten suvažiuos patys stipriausi skaitovai iš  kitų rajonų. Linkime jiems sėkmės.

Vaizdo įrašas

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė ir dramos studijos „Savi“ vadovė Valerija Puišienė