Kovo 11-ajai skirti renginiai gimnazijoje

Apskritis_of_Lithuaniaukrj

J.Graičiūno gimnazijoje vyko renginių, skirtų Kovo 11-ajai paminėti, savaitė. Viktorina „Ką žinai apie Kelmės kraštą?“ sukvietė gimnazijos pirmokus. Kokia seniausia Kelmės krašto gyvenvietė, seniausios Kelmės krašto bažnyčios, kuris valdovas suteikė privilegiją Kelmėje rengti turgus, koks seniausias Kelmės miesto pastatas – į tokius ir panašius klausimus geriausiai atsakė Ia klasės komanda: G.Jagminaitė, G.Juškaitė, R.Jautakytė, M.Tallat – Kelpšaitė, V.Povilaitytė. Antrąją vietą užėmė Ic (D.Kazlauskaitė, A.Ramanauskytė, O.Kaušiūtė, J.Petkevičiūtė, S.Levickaitė), trečiąją – Id klasės komanda (V.Barakauskas, R.Daujotaitė, E.Gecaitė M.Lileikis). Gerai sekėsi ir Ib klasės komandai: R.Ivoškytei, A.Norbutaitei, M.Radžiūtei, A.Rudaitytei, K.Mockaitytei.

Pirmokai kūrė ir Kovo 11-ajai skirtus plakatus – jų paroda surengta gimnazijoje. Jaunųjų piliečių klubo nariai kartu su savo vadovu istorijos mokytoju E.Ūksu išrinko geriausią plakatą ir apdovanojo jo autores Ib klasės mokines L.Šetkutę, K.Mockaitytę, M.Radžiūtę A.Rudaitytę, E.Šimkutę.

Antros ir trečios klasės gimnazistai taip pat kūrė plakatus, tik kompiuterinėmis programomis. Plakatus rodė gimnazijos televizija.

Antrų klasių gimnazistams buvo surengta viktorina „Lietuvos istorijos labirintuose“. Istorinės asmenybės, jų nuopelnai Lietuvai, reikšmingų įvykių datos ir aplinkybės – komandos puikiai atliko užduotis ir paaiškėjo, kad dvi antrokų klasės, padedamos žiūrovų, kurie atsakydami į klausimus galėjo skirti taškų mėgstamai komandai, surinko vienodą taškų skaičių. Po papildomos užduoties pirmąją vietą laimėjo IIb (K.Tolevičiūtė, D.Šetkus, M.Kazlauskas, M.Gerbenytė, S.Klimas), antrąją – IIa klasė (D.Adomaitytė, G.Vaitkutė, B.Raščiūtė, R.Vencevičius, G.Musneckytė), trečioji atiteko IIe klasei (A.Gabalytė, D.Jocaitė, D.Vereikytė, R.Rulinskas, M.Samušis). Nedaug nuo jų atsiliko ir V.Preitakaitė, A.Ramanauskaitė, E.Jaselskis, E.Balkaitis, B.Mendelytė (visi iš IIc klasės), ir IId klasės komanda: M.Tamkus, R.Sungailaitė, L.Žalpytė, S.Urbelis, G.Maziliauskas.

Vienas šventinės savaitės renginys – diskusija „Jaunimo politika Lietuvoje. Galimybės ir perspektyvos“ – buvo skirtas Kelmės krašto mokyklų 11-12 klasių mokiniams. Jį gimnazijai surengti padėjo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius ir rajono istorijos mokytojų metodinis būrelis. Diskusijoje su visuomenės, politikos, mokslo, verslo atstovais dalyvavo Kražių, Tytuvėnų, Užvenčio Šatrijos Raganos, Kelmės J.Graičiūno gimnazijų, Kelmės „Aukuro“, Vaiguvos V.Šimkaus, Šaukėnų V.Pūtvio-Putvinskio vidurinių mokyklų, Kelmės profesinio rengimo centro mokiniai ir mokytojai.

Renginį daina apie Lietuvą pradėjo J.Graičiūno gimnazijos muzikos studija „Obertonas“, apie istorinius įvykius kalbėjo istorijos mokytoja R.Servienė, mokiniai pristatė savo mokyklas.

Su jaunimu bendravo svečiai iš Vilniaus: Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius M.Kuliavas, Vilniaus edukologijos universiteto Socialinės komunikacijos instituto direktoriaus pavaduotojas M.Briedis, Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos žurnalistė, žinių vedėja K.Garalevičiūtė – buvusi mūsų gimnazijos mokinė, viena iš mokyklinio laikraščio „Vaivorykštė“ leidėjų. Apie jaunimui kylančias problemas, galimybes jas spręsti, apie būtinybę būti optimistais, pasitikėti savo jėgomis kalbėjo ir Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorius Z.Mačernius, savivaldybės tarybos nariai J. Skeberdienė,  B.Markulis, l.e. savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas I.Janušienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė D.Stonienė, policijos komisariato viršininkas D.Popovas, Kelmės Rotary klubo prezidentas S.Vilmonas,  Swedbanko atstovas M.Šaltis ir kiti. Jaunimą domino galimybės studijuoti, perspektyva gauti dirbą, pradėti verslą…

Renginį vedė gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Ž.Klimienė ir istorijos mokytoja R.Servienė, o diskusijai ruošėsi ir joje dalyvavo mūsų gimnazijos trečiokai ir ketvirtokai A.Gedminas, M.Pupiūtė, V.Vyšniauskas, V.Repšytė, R.Vasiliauskas, M.Marcinkutė, V.Tijūnaitis, M.Lopetaitis, M.Dimšlys, I.Sakalauskaitė, R.Andrijauskaitė, I.Juškaitė, E.Mundinas, P.Radvanskis, M.Kirberytė, G.Arlauskaitė, J.Skardžiūtė, I.Kurlinkutė, L.Alubickytė, E.Mečionis, O.Jakavičiūtė.

Šių gimnazistų iniciatyva diskusija buvo tęsiama ir po pietų – gimnazijos konferencijų salėje. Čia kalbėtasi su M.Briedžiu, M.Kuliavu, K.Garalevičiūte, Z.Mačerniumi, J.Skeberdiene, B.Markuliu, D.Popovu, I.Janušiene. Buvo pasidžiaugta, kad mūsų mokiniai yra kultūringi, įdomiai mąstantys, iniciatyvūs.

Renginių, skirtų Kovo 11-ajai paminėti, savaitę gimnazijoje organizavo direktoriaus pavaduotoja Ž.Klimienė, istorijos mokytojai R.Servienė, R.Sakalauskienė, E.Ūksas, informacinio centro vadovė L.Šuklienė, muzikos mokytojas S.Klimas, Tolerancijos ugdymo centro koordinatorė L.Jankauskaitė, informacinių technologijų mokytojai A.Barančiukas, A.Makauskienė, I.Sventickienė, inžinierius-programuotojas M.Burzdžius.

Ačiū visiems savaitės renginių organizatoriams ir dalyviams!