Gimnazistai Lietuvos Respublikos Seime

Seime. prie pavadinimo

J.Graičiūno gimnazijos mokiniai apsilankė Vilniuje, Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose. Ekskursiją mūsų gimnazistams padovanojo buvusi Kelmės rajono savivaldybės tarybos narė bei Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos komiteto pirmininkė, dabartinė Lietuvos Respublikos Seimo narė socialdemokratė Alma Monkauskaitė.

Ankstyvą rytą iš gimnazijos kiemo pajudėjo autobusas,  vežantis 40 jaunuolių, norinčių pamatyti Lietuvos politinę „širdį“. Mokinius lydintys mokytojai E. Jafimovas, J. J.Jafimovienė bei R. Servienė taip pat džiaugėsi galėdami pamatyti Seimą. Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose ekskursijos dalyvius pasitiko gidė, kuri aprodė patalpas ir supažindino su Seimo istorija bei veikla. Mokiniai turėjo galimybę pasėdėti konferencijų salėse, pamatyti įspūdingą Kovo 11-osios Akto salę bei naująją Seimo plenarinių posėdžių salę. Taip pat buvo galima apžiūrėti parodą „Lietuvos transporto širdies – Klaipėdos uosto – raida“, eksponuojamą Parlamento galerijoje. 14 valandą gimnazistai dalyvavo spaudos konferencijoje su Seimo nare A. Monkauskaite, kuri papasakojo apie savo darbą. Mokiniai bei mokytojai galėjo užduoti klausimus, į kuriuos A. Monkauskaitė mielai atsakinėjo. Mokiniai sužinojo, kur ir kaip gyvena Seimo narė, ji taip pat atsakė, ko reikia norint būti išrinktiems į Seimą. Gimnazistams taip pat labai smalsu buvo sužinoti politikės nuomonę apie Lietuvos aktualijas. Po gausybės klausimų ir išsamių atsakymų mokiniai atsisveikino su Seimo nare A. Monkauskaite, nuoširdžiai jai padėkojo už suteiktą galimybę pabuvoti Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose.

Mokytojo E. Jafimovo pasiūlymu, vėliau mokiniai apsilankė ir Valdovų rūmuose, kur apžiūrėjo gausybę muziejinių eksponatų, gidė Valdovų rūmuose supažindino su XV–XVI amžiaus valdovų gyvenimo istorija.

Namo išvykome kupini gerų įspūdžių, pasisėmę politinės ir kultūrinės patirties.

Morta Gerbenytė

Seime