74-ajai abiturientų laidai nuskambėjo paskutinis skambutis

prie pavadinimo

Įvairiai abiturientų auklėtojams prasidėjo Paskutinio skambučio šventė: vienus pagrobė ,,negeriečiai”, vėliau surengę pusryčius miške, kiti buvo pavėžėti iki ežero ir ten pusryčiavo – abiturientai įdomiai ir žaismingai pradėjo šią dieną.

Vėliau, ,,sugrąžinę” auklėtojus į gimnaziją, jie rinkosi į gėlėmis ir drugeliais papuoštas klases – tuo rūpinosi trečiokai ir jų auklėtojai. Susikaupę ir rimti ketvirtokai klausėsi trečiokų sveikinimų, po to – savo auklėtojų žodžių, palinkėjimų per paskutinę pamoką.

Popiet nuskambėjęs skambutis ir trečiokai pakvietė visus: mokytojus, abiturientus, jų tėvelius į įvairiaspalvių drugelių pilną aktų salę. Čia buvo skaitomas gimnazijos direktoriaus įsakymas dėl leidimo laikyti brandos egzaminus, direktorius Rimas Bielskis linkėjo abiturientams stiprybės per egzaminus ir visada, bet kokiomis aplinkybėmis išlikti gerais žmonėmis. Skambėjo trečiokų ir abiturientų dainos, prasmingi ir įkvepiantys žodžiai, abiturientai dėkojo savo tėveliams ir mokytojams. Tradiciškai gimnazijoje pasiliekantiems abiturientai palieka testamentą – šįkart tai buvo vaizdo filmas – ir raktą, o trečiokai išeinantiems įteikė lazdą, kad lengviau būtų keliauti tolesniu gyvenimo keliu.

Sėkmės abiturientams linki visa mūsų gimnazijos bendruomenė!