Mokytojo dienos šventė

prie mokytojo dienos pavadinimo

Spalio penktąją visame pasaulyje minima Mokytojo diena. Tądien mokytojams būna tariami patys gražiausi sveikinimų žodžiai, teikiamos gėlės. Ši graži rudens diena leidžia prisiminti mokytojo svarbą kiekvieno mūsų gyvenime – juk mokytojas lydėjo mus nuo pat pirmųjų susipažinimo su mokykliniu suolu dienų, kai dar nesupratome, kam nešame stipriai suspaudę glėbį gėlių, per kurių didelius žiedus vos buvome matyti mes patys… Mokytojas yra žmogus, kuris išmoko dar mažą rankytę rašyti pirmąsias raides, žmogus, kuris turi aukso kantrybę! Jis pastebi, kuomet mes, mokiniai, jaučiamės prislėgti… Jis, nors ir kiek savų rūpesčių beturėtų, būtinai paklaus, kas mums nutiko, ir padės mums tas problemas išspręsti. Mokytojas nuolat turi galvoti, kaip geriau, aiškiau mus, mokinius, mokyti, kaip padėti mums suprasti, atrasti mokslo ir gyvenimo tiesas…

Kaip ir visame pasaulyje, taip ir mūsų gimnazijoje ši graži šventė – Mokytojo diena – buvo minima linksmai ir prasmingai. Penktadienį, spalio trečiąją, nuo pat ankstaus ryto mūsų gimnazijoje netilo sveikinimų žodžiai ir koridoriuose dvelkė dovanojamų gėlių aromatas. Trumpesnių pamokų metu, kai mokytojams laisvai pabūti, pailsėti leido juos pavaduojantys ketvirtokai, mokytojai buvo pakviesti prie kavos puodelio į konferencijų salę, ten juos dar kartą pasveikino gimnazijos mokinių prezidentas Martynas Petkevičius, prie jo prisidėjo Kasparas Zavadskis. Jiedu vedė mokytojų „Protų mūšį“, kuriame gudriais klausimais tikrino mokytojų sumanumą ir žinias.

Netikėta ir smagu buvo mokytojams sulaukti sveikinimų ir iš mūsų kaimynų – „Ąžuoliuko“ darželio auklėtinių ir jų vadovių. Rimti ir susikaupę mažieji darželinukai sakė eilėraščius savo galbūt būsimiesiems mokytojams!

Tądien gimnazijos mokytojai pasveikino direktorių Rimą Bielskį su gražia sukaktimi: šiemet sukako 25-eri metai, kai jis vadovauja mūsų gimnazijai! Be to, džiugu, kad mūsų gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Vilma Paulauskienė pelnė Kelmės rajono Metų mokytojos apdovanojimą!

Smagi atmosfera tvyrojo ir konferencijų salėje, ir atskirų dalykų kabinetuose, kur kostiumais ir kukliomis suknelėmis pasipuošę ketvirtokai ugdė žemesniųjų klasių mokinių paklusnumą ir darbštumą – pastarieji dirbo išsijuosę, gavo pagyrimus, o nepaklusnieji – ne itin tenkinančius pažymius…

Taigi, Mokytojo diena yra šventė, kuri leidžia mokiniams suvokti, kas iš tiesų mokytojas yra jų gyvenime. Padėkos žodis, gėlių puokštė yra ne viskas, kuo mes galime jiems atsidėkoti. Pagarba, supratingumas ir mandagumas yra pačios geriausios dovanos jiems – mūsų Mokytojams.

 Agnė Gedminaitė