Linksma antrokų vakaronė

prie pavadinimo

Šiltą rugsėjo 26-osios vakarą mūsų gimnazijoje antrokai ir jų auklėtojos Jurgita Jafimovienė, Raimonda Andriuškienė, Reda Sakalauskienė ir Virginija Rimkuvienė surengė liaudiškų šokių vakaronę „Pora už poros“.

Mes, antrokai, žinome, kad jau kitais metais mūsų mokymasis pasikeis – rinksimės įvairius mokomuosius dalykus, ne visi vienodus, todėl pasikeis ir mūsų klasės draugai, susipažinsime ir mokysimės bendrauti su naujais bendraamžiais. Tačiau artimiau pažinti, susidraugauti norime jau dabar, tad mūsų auklėtojos rado puikų būdą padaryti ne tik tai, bet ir nuostabiai praleisti vakarą su nuoširdžiai besišypsančiais žmonėmis, mokantis naujų šokių žingsnelių, atliekant įvairias užduotis ir klausantis linksmos muzikos.

Vakaro pradžioje padengėme stalus tema „Rudens gėrybės“. Buvo galima paragauti įvairiausių skanių obuolių pyragų bei kitų kepinių ir apžiūrėti išties šiltas bei jaukias dekoracijas. Vėliau atlikome vienų klasių kitoms paruoštas užduotis, išbandėme savo kūrybiškumą, miklumą, taiklumą ir mokėjimą bendradarbiauti. Mums pagroti, padainuoti ir išmokyti mus liaudiškų šokių atvyko Kelmės kultūros centro folkloro ansamblis „Taduja“, vadovaujamas Osvaldo Gerbenio. Visi noriai puolė ieškotis sau poros ir šoko į linksmybių sūkurį. Šokome ir „Našlaitėlį“, ir „Malūnėlį“, ir dar daug šokių… Vakaro pabaigoje visi buvome gerokai sušilę, pavargę, tačiau labai gerai nusiteikę ir patyrę nepamirštamų įspūdžių!

Eimantė Korytė