Jaunųjų poezijos kūrėjų šventė

prie pavadinimo

Tradicinė Kelmės rajono mokinių poezijos šventė – Poezijos rudenėlis – mūsų gimnazijoje vyko lapkričio 28 dieną. Šįkart ji buvo skirta ir poeto Jono Graičiūno atminimui, ir šio poeto vardu pavadintos mūsų gimnazijos 75-mečiui, kurį minėsime šių mokslo metų pavasarį.

Šventės vedėjai Gintarė Danauskaitė ir Donatas Šniaukšta susirinkusiems pristatė vertinimo komisiją, kurią sudarė „Bičiulio“ redaktorė, rašytoja Ona Jautakienė, Kelmės krašto kūrėjų klubo „Vieversys“ vadovas Viktoras Gulbinas, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Daiva Stonienė.

Savo kūrybą šventės metu skaitė jaunieji poetai iš Kražių gimnazijos, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos, mūsų gimnazijos, o Vaiguvos Vl.Šimkaus vidurinės mokyklos mokinės, negalėjusios atvykti į renginį, savo kūrybą atsiuntė. Jų eiles perskaitė mokytoja Valerija Puišienė. Kiekvienas poetas, perskaitęs savo kūrinius, gavo atminimo dovanėlę – dekupažuotą akmenuką.

Baigę skaityti poeziją, kūrėjai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Vaida Karabiene keliavo į kūrybines dirbtuves. Jie mokėsi kurti figūrinį eilėraštį – tokių eilėraščių pavyzdžiai buvo skaitomi šventės pabaigoje. Tuo metu vertinimo komisija aptarė mokinių eiles ir nutarė, kad Poezijos rudenėlio laureatės yra mūsų gimnazijos mokinės Simona Levickaitė,  Kornelija Vyšniauskaitė, Danguolė Čerbinaitė, Gintarė Klimaitytė ir Samanta Braukylaitė iš Kražių gimnazijos. Laureatėms buvo įteikta mūsų krašto rašytojo Vlado Kalvaičio knyga „Stiklinė aguonų“ – kiekvieną jų pasirašė pats autorius. Paskatinamuosius prizus mūsų gimnazistams Mantui Ralovėcui, Lukui Rašimui, Rasmai Narbutaitei ir „Aukuro“ mokyklos mokinei Kamilei Rukaitei įteikė O.Jautakienė ir  D.Stonienė. Visi šventės dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Renginio metu dainavo ir grojo mūsų gimnazijos mokiniai, kuriems pasirengti padėjo muzikos mokytojas Svajūnas Klimas. Šventę organizavo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė ir lietuvių kalbos mokytojos Genovaitė Rutkūnienė, Valerija Puišienė, Vaida Karabienė, Virginija Balabonienė.

Simona Glazauskaitė