Gimnazijoje vėl kilo „Muzikos dirižablis“

prie pavadinimo

Gruodžio pradžioje mūsų gimnazijoje nugriaudėjo, nuskambėjo tradicinis gyvai grojančių jaunimo grupių festivalis „Muzikos dirižablis“.

Iš Šiaulių į jį atvyko net keturi kolektyvai: „Romuvos“ gimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestras „Romuva“, vadovaujamas R.Žukausko, Juliaus Janonio gimnazijos gitaros studijos grupė „Sweet Vibes“, kurios vadovas L.Tamošiūnas, Stasio Šalkauskio gimnazijos gitaros studija ir grupė „Blind“, vadovaujama V.Klumbytės, ir Moksleivių namų muzikos studijos grupės „En-den-du“ instrumentinė grupė (vadovės S.Rusevičienė ir L.Dudnikienė).

Dvi grupės, vadovaujamos I.Altaravičienės, atvyko iš Tauragės „Versmės“ gimnazijos: „Kvarta“ ir „L&D”. Iš Radviliškio Vaižganto gimnazijos atvyko grupė „Endless Desire“, kurios vadovas T.Kanapinskas.

Žinoma, joks „Muzikos dirižablis“ nevyksta be mūsų gimnazijos muzikos studijos „Obertonas“  ir jos vadovo S.Klimo, kuris prieš septynerius metus ir sugalvojo organizuoti tokį gyvos muzikos festivalį!

Žiūrovai kelias valandas ne tik klausėsi muzikos – jie ir balsavo už labiausiai patikusią grupę. Ja, surinkusi daugiausia balsų, tapo muzikos studija „Obertonas“, kuri grojo ir savo narių – G.Šurnos ir M.Ralovėco – kūrybos dainas! Grupei buvo įteiktas saldus Žiūrovų simpatijų prizas – sveikiname!

Visoms festivalyje dalyvavusioms grupėms gimnazijos direktorius R.Bielskis įteikė padėkos raštus, geriausi visų grupių instrumentalistai – M.Vedeckas („Endless Desire“), A.Rimkutė („Kvarta“), N.Latovinas („En-den-du“), A.Aleksaitė (Stasio Šalkauskio gimnazijos gitaros studija), E.Daknys (orkestras „Romuva“), J.Masėnas  („Sweet Vibes“), M.Jafimovas (muzikos studija „Obertonas“)  buvo apdovanoti atminimo dovanomis ir geriausio instrumentalisto diplomais.

„Muzikos dirižablį“ pilotavo ir šventę vedė mūsų gimnazistai: „lakūnas“ S.Kasparavičius ir „stiuardesė“ G.Danauskaitė. Šventės rėmėja (gimnazijos mokinių ir mokytojų kūrybos klubui „Hipokrenė“ laimėjus projektų konkursą) – Kelmės rajono savivaldybė.