Šventėme Šimtadienį

prie pavadinimo

Vasario 13 dieną, penktadienį, Kelmės Jono Graičiūno gimnazija tapo džiunglėmis – tokia buvo 75 laidos abiturientų Šimtadienio tema. Merginos, pasipuošusios savo gražiausiomis suknelėmis ir pasidariusios dailias šukuosenas, vaikinai, pasitempę ir vilkintys kostiumus, susirinko į šventę, reiškiančią, kad mokyklos suole jiems liko būti tik 100 dienų…

Trečiokai šventei rengėsi atsakingai – papuoštos abiturientų klasės, įdomiai sugalvotos „džiungliškos“ užduotys koridoriuose, gimnazija papuošta palmėmis, kokosais ir bananais, vestibiulyje tupėjo liūtas, ilgą kaklą tiesė žirafa, ant radiatorių karstėsi beždžionės, laiptais ropojo krokodilai…

Norėdami patekti į Aktų salę abiturientai turėjo pereiti tikras džiungles koridoriuose. Stovėjimas ant vienos kojos, šokimas ratelyje, šokinėjimas per padangas, ėjimas siauru suoliuku ir kitos užduotys nebuvo visiems įveikiamos: vieni su jomis susidorojo be problemų, o kitiems nepavyko…. Merginoms aukštakulniai džiunglėse tik trukdė – kaip gi jais apsiavus eiti siauru suoliuku?  Teko batelius nusiauti – kitaip eiti būtų per daug rizikinga.

Aktų salėje buvo jauku ir smagu: ir draugiškai šnekučiuotis, ir stebėti renginį, ir atlikti užduotis, ir klausytis direktoriaus R.Bielskio, auklėtojų žodžių, atsiimti pusatestačių.

Trečiokų sukurtas Šimtadienio medis – pilnas lapų, kurių kiekvieną dieną teks nuplėšti po vieną vis artėjant prie kamieno, kol išauš paskutinė, šimtoji, diena.

Šimtas dienų – „net“ ar „tik“? Tai sprendžia kiekvienas. Ir tikriausiai visi, kurie buvo renginyje, bent trumpam susimąstė: „Aš – abiturientas, netrukus baigsiantis vieną ir pradėsiantis naują gyvenimo etapą“.

Agnė Gedminaitė