Laimėtas projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ prizas

prie pavadinimo

Visoje Lietuvoje vyksta projektas „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“, kurio metu renkamos elektroninės atliekos. Dešimtyje regionų projekte dalyvauti buvo atrinkta po dešimt užsiregistravusių mokyklų, tarp jų ir mūsų gimnazija. Projekto tikslas – iš anksto formuoti jaunosios vartotojų kartos įpročius atsakingai rūšiuoti visas atliekas. Projektas vykdomas trimis etapais. Rugsėjo – spalio mėnesiais I-ojo etapo metu buvo renkama smulki bei stambi elektroninė įranga. II-ojo (sausis – vasaris) ir III-iojo (kovas – balandis) etapų metu renkamos baterijos bei įvairūs elektros šaltiniai. Aktyviausiai etape pasirodžiusiai mokyklai skirtas prizas – nemokamai vykti į „Žalgirio“ ar „Lietuvos Ryto“ krepšinio rungtynes.

Mūsų gimnazijoje projektą koordinuoja mokytojas Valerijus Paulionis. Jo skatinami mokiniai pirmajame etape surinko per 2600 kilogramų nebenaudojamos elektronikos. Šiaulių regione tai didžiausias surinktas kiekis. Antroji vieta pagal surinktų atliekų svorį atiteko Joniškio rajono Mindaugių pagrindinei mokyklai – 906 kg.

Kovo 1 dieną mūsų gimnazijos delegacija – 50 mokinių ir mokytojų – važiavome nemokamai stebėti Kauno „Žalgirio“ varžybų prieš Klaipėdos „Neptūną“ Kauno Žalgirio arenoje. Tai buvo prizas už I-ąjį projekto etapą. Po varžybų buvo suteikta galimybė susitikti su krepšininkais, įsiamžinti bendroje nuotraukoje bei gauti autografus. Tai padaryti buvo gana sudėtinga, nes teko brautis per gausią kitų mokyklų mokinių minią. Tą sekmadienio vakarą namo grįžome kupini gerų emocijų ir nusiteikę dar geriau pasirodyti kitame etape!

Antrajame projekto etape nebenaudojamų baterijų bei kitų elektros šaltinių surinkome 94 kg. Mokytojas V. Paulionis ir toliau aktyviai skatina mokinius prisidėti prie akcijos, o iškilus klausimams kreiptis į jį. Projektas pasitarnaus švarinant ir gražinant mūsų aplinką.

Emilija Sasnauskaitė