Jau esame tikri gimnazistai!

prie pavadinimo

Paskutinį rugsėjo penktadienio rytą atėję į mokyklą pamatėme gausų būrį ketvirtokų, persirengusių kareiviškomis uniformomis.

Po pirmos pamokos mus, gimnazijos pirmokus, išsibarsčiusius po visą mokyklą, ketvirtokai susirado ir pradėjo „dažyti“ mūsų veidus – tai buvo skiriamasis naujokų ženklas! Vėliau ketvirtokai papasakojo mums apie savo gyvenimą gimnazijoje, uždėjo antspaudus…

Penktos pamokos pabaigoje išgirdome šurmulį ir į kabinetą įėjo grupelė ketvirtokų, palydėjusių mus į kiemą atlikti įvairių užduočių, kad taptume tikrais gimnazistais. Mokyklos aikštėje mus pasitiko muzikos studija „Obertonas“ ir kiti ketvirtokai. Muzikantai pagrojo mums skirtą dainą, o tuo metu mes šokinėjome, plojome ir darėme įvairius pratimus, kol buvo ruošiamos užduotys. Kadangi krikštynų tema „Šauktiniai“, užduotys buvo sportiškos. Bėgome ratą, nešėme savo draugus, šliaužėme po tinklu, šokinėjome per padangas ir per virvę… Ir (pagaliau!) – priesaika.

Po to visi sugužėjome į savo kabinetus, pasišnekėjome, žinoma, nusifotografavome. Dabar esame tikri gimnazijos bendruomenės nariai!

 Monika Akstinaitė