Netradicinė pamoka apie Australiją ir Naująją Zelandiją

prie pavadinimo

Spalio 21 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi svečiai iš Australijos bei Naujosios Zelandijos, kuriuos lydėjo Tytuvėnų gimnazijos mokinys Domantas Ivanauskas, praėjusius mokslo metus praleidęs Danijoje pagal Rotary klubo mainų programą. O svečiai Matthew George Stolz Kanowski, Sarah Aziza Summers (Australija) ir Megan Jane Parfitt (Naujoji Zelandija) taip pat yra Rotary mainų programos dalyviai.

Aktų salėje į netradicinę pamoką susirinkusius gimnazistus jie supažindino su savo šalių kultūra, papročiais, gamta, švietimo sistema. Sužinojome, kad Australijoje vaikai pradeda lankyti mokyklą nuo penkerių metų, Naujojoje Zelandijoje – penkerių ar vyresni. Šių šalių mokyklose labai svarbią vietą užima sportas. Australijoje vienas iš populiariausių – australiškas futbolas, Naujojoje Zelandijoje – regbis. Svečiai papasakojo ir apie klimato skirtumus: šių šalių gyventojai šv. Kalėdas švenčia ne džiaugdamiesi sniegu, o besidegindami paplūdimiuose.

Pamoka prabėgo greitai ir buvo įdomi. Mums, gimnazistams, buvo naudinga ir tai, kad galėjome klausytis gražios ir taisyklingos anglų kalbos, pasikalbėti su svečiais angliškai.

Viktorija Brazaitė