Poezijos rudenėlis gimnazijoje

prie pavadinimo

Šių metų lapkričio 19 dieną mūsų gimnazijoje vyko tradicinis Poezijos rudenėlis, skirtas poetui Jonui Graičiūnui atminti. Renginyje dalyvavo 18 jaunųjų poetų iš Kelmės rajono mokyklų: Vaiguvos Vlado Šimkaus, „Aukuro“ pagrindinių, Kražių gimnazijos, Kelmės profesinio rengimo centro. Mūsų gimnazijai atstovavo Gabrielė Mockutė, Kornelija Vyšniauskaitė, Rugilė Andrulytė, Danguolė Čerbinaitė, Gabrielius Šurna, Mantas Ralovėcas, Lukas Rašimas.

Poezijos rudenėlį Vytauto Mačernio eilėmis pradėjo ir vedė IIIc klasės mokiniai: Emilija Sasnauskaitė, Eimantė Korytė, Armandas Druktenis, Nojus Armonas ir Rimvydas Budreckis, jiems vadovavo ir literatūrinę kompoziciją kūrė mokytoja Valerija Puišienė. Jaunuosius kūrėjus pasveikino ir padrąsino direktorius Rimas Bielskis. Dalyvių parašytas eiles vertino komisija, kurią sudarė Kelmės rajono literatų klubo „Vieversys“ prezidentas Viktoras Gulbinas, vienas žymiausių mūsų krašto rašytojų Vladas Kalvaitis, rašytoja, laikraščio „Bičiulis“ redaktorė Ona Jautakė, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Stonienė.

Renginyje skambėjo ne tik mokinių poezija – jį pagyvino abiturientų Manto Ralovėco ir Gabrieliaus Šurnos muzikinės improvizacijos, kurių pagrindas – Vytauto Mačernio sonetai. Beje, susirinkusiems į šventę klausytojams ypač patiko Gabrieliaus sukurti eilėraščiai: kiekvieną perkaitytą jo eilėraštį palydėdavo nuoširdūs salės plojimai! Taip pat komisiją nustebino dar niekada šioje kūrėjų šventėje neregėtas dalykas – pertraukos metu, vadovaujami mokytojos Vaidos Karabienės, dalyviai bendromis jėgomis sukūrė eilėraštį, skirtą komisijai. Šiuo eilėraščiu mokiniai įrodė savo gebėjimą kurti ir bendrauti!

Pasibaigus pirmajai šventės daliai, vertinimo komisija skubėjo aptarti mokinių kūrybą. Apie ją vėliau trumpai pakalbėjo, jauniesiems poetams patarimų negailėjo V.Gulbinas. Komisijos sprendimu buvo apdovanotos  keturios laureatės: Viltė Navickaitė iš Vaiguvos Vl. Šimkaus pagrindinės mokyklos, Martyna Juozapaitytė iš Kražių gimnazijos, Kelmės PRC mokinė Karolina Petrošiūtė ir mūsų gimnazijos pirmokė Rugilė Andrulytė. Joms atminimo dovanas įteikė komisijos narės O.Jautakė ir D.Stonienė. Paskatinamuosius prizus V.Gulbinas įteikė mūsų gimnazistams G.Šurnai ir M.Ralovėcui, kurie ne tik skaitė savo poeziją, bet ir atliko savo kūrybos dainas, ir Kelmės PRC moksleivei Vaidai Šimkutei. Kelmės turizmo ir verslo informacijos centro atstovė Jūratė Bačiūnienė šio centro įsteigtą prizą skyrė jaunajai poetei iš Vaiguvos Evelinai Užkurytei. Kiti dalyviai bei jų lietuvių kalbos mokytojos gavo padėkos raštus, kuriuos teikė V.Gulbinas ir direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė.

Už šio tradicinio renginio organizavimą dėkoti turime J.Graičiūno gimnazijos lituanistėms Valerijai Puišienei, Vaidai Karabienei, Genovaitei Rutkūnienei, Vilmai Paulauskienei ir direktoriaus pavaduotojai Živilei Klimienei.

 Emilija Sasnauskaitė