Mūsų gimnazistai – istorinių žinių konkurso nugalėtojai

prie pavadinimo

2016 m. kovo 16 d. Kelmės J.Graičiūno gimnazijos komanda, kurią sudarė Ib klasės mokiniai Leonora Kirklytė, Gabrielė Rimkutė, Titas Suveizdis ir Dovilė Tifenzentaitė, dalyvavo kasmetiniame rajono mokinių istorinių žinių konkurse Kelmės krašto muziejuje. Ši komanda laimėjo gimnazijoje organizuotą konkursą ir įgijo teisę atstovauti mūsų gimnazijai rajoniniame konkurse. Šių metų konkurso tema buvo ,,Dvarų vaidmuo istorijoje“. Konkurse dalyvavo penkios rajono mokyklų komandos.

Konkursas šiemet prasidėjo netradiciškai: gimnazijos šokėjos, vadovaujamos mokytojos Dianos Bakšienės, susirinkusiems pašoko senovinį šokį, o svečius pasitiko ir pasveikino puikiais rūbais pasipuošę dvarininkai, kuriuos vaidino mokytojos Valerijos Puišienės parengti III klasės gimnazistai Eimantė Korytė ir Armandas Druktenis. Konkurso pradžia tarsi nukėlė visus į praėjusį amžių, sukūrė dvaro atmosferą.

Konkursą sudarė trys dalys. Pirmiausia komandos parodė, kaip atliko namų užduotį – pristatė pasirinktą Lietuvos dvarą. Mūsų gimnazijos komanda parengė pristatymą apie Plungės dvarą, akcentavo jo svarbą ir įtaką regionui, Lietuvos kultūrai ir istorijai.

Antrojoje konkurso dalyje reikėjo atsakyti į testo klausimus bei atlikti praktines užduotis apie dvarus, įvykius, žmones – visi jie susiję su Kelmės kraštu.

Džiugu, kad geriausiais atlikti užduotis sekėsi mūsų gimnazijos komandai, laimėjusiai I vietą ir apdovanotai organizatorių padėkos raštais ir prizais. O istorijos konkursą-šventę organizavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, Kelmės krašto muziejus, LIMA Kelmės skyriaus ir rajono istorijos mokytojų metodinis būrelis.

 Rima Servienė,
istorijos mokytoja metodininkė

IMG_0461