Fuksobijos virusui – ne!

prie-pavadinimo

Rugsėjo 22 d. dėl tarp naujų mokyklos mokinių paplitusio fuksobijos viruso į Kelmės Jono Graičiūno gimnaziją atvyko speciali gydytojų komanda – tai abiturientai, kurie tradiciškai kaip  ir kiekvienais metais surengė krikštynas ką tik gimnaziją lankyti pradėjusiems naujokams. Šį kartą krikštynų tema – ligoninė, ketvirtokai tapo įvairiausių specializacijų gydytojais, o jų pacientai – dar nepakrikštyti ,,fuksai” – buvo tariamai apsikrėtę be galo pavojingu fuksobijos virusu.

Ryte naujokų klases aplankė gydytojų komanda ir pranešė, kurią valandą prasidės gydymo procedūros. Gydymui prasidėjus, fuksobijos virusu apsikrėtę gimnazistai buvo gydytojų išvesti žąsele į mokyklos kiemą, kur jų laukė paruoštos procedūros. Naujokai atkūrė raumenų tonusą šokinėdami per suolelius, jų orientacija ir regėjimas buvo patikrinti ropojant tamsiu tuneliu, vėliau fuksams neštuvais teko pernešti sužeistą pacientą ar net padėti iki kitos procedūros vietos nukeliauti nuo gydymo pavargusiems medikams. Kai buvo surasti medicininiai įrankiai, naujieji gimnazistai gavo dozę vaistų ir vitaminų nuo fuksobijos viruso, įsiamžino prie paruošto stendo ir padėjo gydytojams pastumti sugedusį greitosios pagalbos automobilį.

Po visų gydymo procedūrų jau pakrikštyti ir pagydyti naujieji gimnazistai kartu su juos išgydžiusiais ir pakrikštijusiais medikais sušoko daktarų šokį, iškilminga priesaika prisiekė būti pavyzdingi Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai. Pirmokams buvo įteikti sėkmingai įvykdytas krikštynas liudijantys sertifikatai, jau tikriems gimnazistams buvo palinkėta sėkmingų mokslo metų ir nuostabaus laiko gimnazijoje. Gydytojai-abiturientai atliko savo darbą ir sėkmingai išgydė fuksobijos virusą!

 Eimantė Korytė