Sveikinome savo mokytojus

prie-pavadinimo

Spalio penktąją visame pasaulyje minima Mokytojo diena. Ši diena paskelbta tarptautine švente UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Kai kas galvoja, kad mokytojo profesija pavydėtina: ilgos atostogos, trumpa darbo diena. Tačiau iš tiesų šis darbas be galo varginantis, nes mokytojas turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą ir patį ugdymą.

Tą dieną mūsų gimnazijos mokytojai galėjo pasidžiaugti išskirtiniu dėmesiu bei ištrūkti iš kasdienės rutinos – juos pavadavo gimnazijos ketvirtokai, o mokytojai rinkosi į rytinės kavos gėrimo valandėlę.

Aktų salėje vykusiame koncerte skambėjo dainos bei nuoširdūs sveikinimai – mūsų gimnazijos mokytojus sveikino ir kaimynai – „Ąžuoliuko“ darželio-mokyklos auklėtiniai bei jų vadovės, direktorė, dainavo mūsų gimnazijos mokiniai, sveikinimo žodį tarė gimnazistų prezidentas Erikas Rimkus, o gimnazistų tarybos nariai įteikė mokytojams po raudoną rožę.

Vėliau visi mokytojai buvo kviečiami į konferencijų salę, kur patys galėjo pasijusti mokiniais – jiems pamoką vedė gimnazijos ketvirtokai Eimantė Korytė, Viktorija Brazaitė, Deimantė Andriulytė, Egidijus Tavoras. Pamokos metu mokytojai turėjo parašyti rašinį, kurio tema buvo  „Linksmiausia istorija su 77 laida“ bei darbo grupėse sukurti eilėraštį iš duotų žodžių. Štai vienos iš mokytojų komandos „Sparno broliai“ kūrybos vaisius:

Ant pagalvės aš gulėjau…
Televizorių žiūrėjau…
Į mokyklą eit tingėjau…

Ir sapnuoju aš staiga,
Pinigai –  mano jėga!
Bet mama pirštuku dūrė:
„Čiupk megztinį – marš į „šūlę“!

Kiekviena mokytojų komanda pasidalino savo istorijomis bei eilėraščiais, nuoširdžiai pasijuokė, o pamokos pabaigoje buvo tikrinamos jų žinios – vyko protmūšis, kurio metu už teisingus atsakymus į klausimus mokytojai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Smagu, kad gimnazijos ketvirtokai turėjo galimybę išbandyti mokytojų kėdes, o mokytojai – trumpam grįžti į mokyklos suolą! Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokytojai buvo apdovanoti ir Kelmės rajono mokytojų šventėje: IT mokytojas Algirdas Barančiukas pelnė Metų mokytojo andragogo apdovanojimą, padėkomis ir atminimo dovanomis apdovanoti mokytojai Ineta Leščiauskienė, Darius Barauskis, Danutė Butkuvienė, Irena Arlauskienė, Albina Rimšienė, Rasa Gabšytė, Romutė Kurmienė, Vaida Karabienė, Virginija Rimkuvienė, Živilė Sodaitienė, Genovaitė Rutkūnienė, Iljana Petrauskienė, Svajūnas Klimas, Eugenijus Jafimovas, Rima Servienė, Nerijus Šarauskas. Sveikiname!

Viktorija Brazaitė

14567621_1156072904428759_2449598561152085322_o