Mokinių pažintinė kelionė į „Mantingos“ pasaulį

prie-pavadinimo

Lapkričio 17 d. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje kvepėjo šviežiai kepta duona, bandelėmis ir kitais įvairiausiais patiekalais: parėmus „Mantingos“ paramos ir labdaros fondui kartu su IĮ „Šalsima“ gimnazijoje vyko pažintiniai – edukaciniai sveikos mitybos užsiėmimai „Mokinių pažintinė kelionė į „Mantingos“ pasaulį“ su UAB „Mantinga“ ir IĮ „Šalsima“. Jų metu mokiniai gamino patiekalus ir užkandžius, galvojo jų pateikimo būdus.

Pažintinių – edukacinių užsiėmimų metu mokiniai buvo kviečiami išbandyti UAB „Mantinga“ DOMIPAN duonos gaminius, sluoksniuotą tešlą, mėsainio ir dešrainio bandeles ir iš jų sukurti naujus išskirtinius patiekalus.

Kiekviena mokinių grupė gavo užduotis paruošti Advento pusryčių, priešpiečių, pietų ir vakarienės stalus. Mokiniai stebino savo fantazija ir išradingumu: pusryčių stalas alsavo klasikine elegancija ir vieno kąsnio užkandžiais, kuriuose puikiai derėjo „Mantingos“ pikantiški krepšeliai su saldžiais įdarais bei anglimi dažytu sūriu. Priešpiečių stalas tapo modernus tiek maistu, tiek serviravimo ypatybėmis. Labiausiai išsiskyrė vaikų pagamintas vaisių kremo ir trapios tešlos desertas. Pietų stalas nukėlė į „hipišką“ Adventą: tradicinis dešrainis buvo patiektas su naminio kario padažu, mandarinais ir paprika. Vakarienės stalas visus stebino skoniu ir fantazija. Vaikai pasiūlė paskanauti „Mantingos“ mėsainių bandelės su vaisiais ir varškės kremu – taip jie sukūrė „vaisainį“. O romantiškos vakarienės stalą patikėta paruošti mokytojų komandai. Stalas žavėjo elegancija ir artėjančių švenčių nuotaika. Mokytojai sukūrė ne vieną puikų receptą, o pats gardžiausias – iš „Mantingos“ duonos pagaminti suktinukai su džiovintais pomidorais, spanguolėmis, adžika, sūriu ir kiaulienos liežuviu.

Po užsiėmimų vyko darbo aptarimas, degustacija ir apdovanojimai. Dėkojame „Mantingos“ paramos ir labdaros fondui bei IĮ „Šalsima“ už galimybę pakeliauti po „Mantingos“ pasaulį, atrasti ir pažinti dar neatrastus skonius.

Lijana Vaičiulytė,
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui,
technologijų mokytoja metodininkė