„Muzikos dirižablio“ skrydis!

prie-pavadinimo

Gruodžio 9-ąją mūsų gimnazijos aktų salė virto oro uostu: iš čia kilo „Muzikos dirižablis“! Tai tradicinis „gyvai“ grojančių jaunimo grupių festivalis, kasmet sukviečiantis jaunuosius muzikantus iš visos šalies.

Festivalis prasidėjo „Muzikos dirižablio“ pilotui  Armandui Drukteniui ir stiuardesei Emilijai Sasnauskaitei į sceną pakvietus žymų Lietuvos roko gitaristą, gitaros pedagogą, kompozitorių, grupės „Fire It Up“ lyderį Viktorą Jonušį. Šis iš Kelmės kilęs muzikantas – nuolatinis festivalio jaunųjų instrumentalistų vertintojas, rengiantis bendras „Muzikos dirižablio“ dalyvių repeticijas, praktinius užsiėmimus.

Šiemet festivalis prasidėjo V.Jonušio pasirodymu: visus sužavėjo jo gitaros improvizacijos! Po to į sceną kilo jaunimo grupės iš Šiaulių, Radviliškio, Kelmės, dovanojusios žiūrovams beveik dvi valandas puikios, įtraukiančios, uždegančios muzikos! Stebino profesionalus mokinių muzikavimas, puikus dainavimas, artistiškumas. Smagu buvo scenoje matyti ir buvusius gimnazistus – Gabrielių Šurną ir Mantą Ralovėcą!

Festivalio pabaigoje jauniesiems muzikantams ir jų vadovams dėkojo ir dovanas bei padėkos raštus visoms grupėms įteikė gimnazijos direktorius Rimas Bielskis. V.Jonušis, trumpai aptaręs muzikantų pasirodymus, įteikė geriausių festivalio instrumentalistų sertifikatus ir prizus Ingai Nemeikšytei, Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos Gitaros studijos muzikos grupės „Airgedviking & Osvemživarm” būgnininkei (grupės vadovė Vilma Klumbytė), Deimantei Varmauskaitei, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos Gitaros studijos roko grupėje „Gazuota kava” grojančiai klavišiniais, gitara ir dainuojančiai (grupės vadovas Laimonas Tamošiūnas), Mariui Sakalauskui, Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos muzikos studijos „Obertonas“ boso gitaristui (muzikos studijos vadovas Svajūnas Klimas), Gabrieliui Verdingui, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos grupės ,,Ratai” saksofonininkui ir vokalistui (grupės vadovas Egidijus Kablys).

Festivalio sumanytojas ir rengėjas Svajūnas Klimas, padėkojęs visiems muzikantams ir pabrėžęs, kad ypač svarbu, jog niekada negroję jokiu muzikos instrumentu mokiniai, daug muzikuodami, gali padaryti stulbinančią pažangą, net pelnyti festivalio nominacijas, specialiais prizais apdovanojo dar du instrumentalistus: mūsų gimnazijos muzikos studijos ,,Obertonas” gitaristus Luką Mikalauską ir Grigą Andrulį. Beje, pasak V.Jonušio, nuspręsti, kuriam “Obertono” instrumentalistui skirti nominaciją, buvo ypač sunku: neįtikėtina, kiek gerų muzikantų groja grupėje – ir šauni klavišinikė Monika Akstinaitė, ir būgnininkas Matas Jafimovas, ir visi gitaristai, puikios grupės vokalistės – Jorūnė Antanaitytė, Deimantė Andriulytė ir, žinoma, vieną dainą dainavęs dirižablio pilotas A.Druktenis!

Baigdami festivalį A.Druktenis ir E.Sasnauskaitė dėkojo visiems, padėjusiems dirižabliui pakilti: lėšų projekto įgyvendinimui skyrusiai Kelmės rajono savivaldybei, muzikos mokytojui S.Klimui, gimnazijos direktoriui R.Bielskiui, jo pavaduotojoms Živilei Klimienei ir Lijanai Vaičiulytei, scenografiją kartu su mokiniais kūrusiems mokytojams Irenai Arlauskienei ir Martynui Turevičiui, garso ir šviesos operatoriui Mantvydui Burzdžiui, renginio metu budėjusios IIIb klasės gimnazistams.

Emilija Sasnauskaitė