Gimnazijoje – du nauji Erasmus+ programos projektai

erasmuslogo_mic

Mūsų gimnazijoje pradėti vykdyti du nauji tarptautiniai Erasmus+ programos projektai: „Pedago-geeks – Learning and teaching in a 2.0 world” (Moksliukai – Mokymasis ir mokymas 2.0 pasaulyje) ir „M.U.S.I.C. – Music unites students and inspires change” (Muzika vienija mokinius ir įkvepia pokyčiams).

Pirmojo projekto, kurio koordinatorė yra anglų kalbos mokytoja metodininkė Snieguolė Zavadskienė, pagrindinė idėja yra mokytis ir dalintis patirtimi, kaip integruoti skaitmenines technologijas į ugdymo procesą. Šio projekto metu mokysis ir mokiniai, ir mokytojai. Prancūzijoje, kuri yra šalis  – koordinatorė, projekto veiklos bus skirtos gamtos mokslų ir IT integracijai, Čekijoje dalyviai mokysis, kaip IT dera mokantis ir dėstant geografiją bei kūno kultūrą, Italijoje veikla bus skirta matematikos, dramos ir IT integracijai, o mūsų gimnazijoje bus mokomasi, kaip IT galima panaudoti mokantis ir mokant muzikos. Apie projekto „Pedago-geeks – Learning and teaching in a 2.0 world” programą, būsimas veiklas kiekvienoje šalyje diskutavo į pirmąjį susitikimą Prancūzijoje nuvykę mūsų gimnazijos atstovai: direktorius Rimas Bielskis ir S.Zavadskienė.

Antrojo projekto „M.U.S.I.C.“ pagrindinis tikslas – mokytis kurti ir muzikuoti tarptautinėje komandoje, taip tobulinant bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžius, įgyjant tarpkultūrinės patirties. Juk muzika – tai kalba, kurią supranta visi, kuri skatina tobulėti ir keistis! Šio projekto partneriai yra Antalijos mokykla “Karatay Anadolu Lisesi” Turkijoje (ši šalis yra viso projekto koordinatorė); IISS „Luigi Russo“ mokykla Italijoje; Lenkijos Lodzės “Gimnazijum Zwiazku Nauczycielstwa Polskiego”; “Colegiul National Vladimir Streinu” Rumunijoje. Projekto ,,M.U.S.I.C.” koordinatorė mūsų gimnazijoje yra anglų kalbos mokytoja metodininkė Gitana Rudzevičiūtė, kuri į pirmąjį susitikimą Rumunijoje dėl projekto veiklų planavimo vyko kartu su mokytojomis Ineta Leščiauskiene ir Rima Serviene.