Iš konferencijos „Gražiausia sekundė“ sugrįžus

prie pavadinimo

Kovo 21 dieną Vaiguvos Vlado Šimkaus pagrindinėje mokykloje vyko tradicinė Poezijos pavasarėlio konferencija ,,Gražiausia sekundė”. Šiais metais konferencija buvo skirta poeto Vlado Šimkaus 80-osioms gimimo metinėms, Pasaulinei poezijos dienai ir Lietuvių kalbos kultūros metams paminėti.

Į konferenciją atvyko svečiai iš Vaiguvos bendruomenės. Geriau pažinti XXa. poeto Vlado Šimkaus kūrybą bei pasidalinti savosiomis eilėmis atvyko mokiniai iš Kelmės J.Graičiūno gimnazijos, Pakražančio gimnazijos, Kelmės ,,Aukuro” pagrindinės mokyklos, Kelmės ,,Kražantės” progimnazijos, dalyvavo, žinoma, ir patys vaiguviškiai. Mūsų gimnazijos komandą sudarė gimnazistai Leonora Kirklytė, Rugilė Truncytė, Miglė Poškutė, Vasarė Andruškaitė, Ernestas Gužauskas, Austėja Barauskaitė ir lietuvių kalbos mokytoja Vilma Paulauskienė.

Poezijos pavasarėlio šventės dalyviai meniškai skaitė savo kūrybos arba Vlado Šimkaus eiles bei atliko menines improvizacijas poeto kūrybos motyvais. Mokiniai drauge sukūrė nuostabią pakilią nuotaiką ir kiekvieną paskatino kitaip pažvelgti į kūrybą. Po visų pasirodymų komandų atstovai nuo pavasariškojo medžio nusisegė po tris vokus su užduotimis. Turėjome su nurodytais žodžių junginiais sukurti ketureilį, ,,išsibarščiusias” poeto V. Šimkaus eiles sudėlioti taip, kaip poetas rašė, trečia užduotis – iš trijų eilėraščių atpažinti, kuris yra poeto Vlado Šimkaus.

Visi konferencijos dalyviai buvo apdovanoti padėkomis bei gavo po rašiklį, kiekviena mokyklos komanda gavo šakotį. Konferencijos svečiai skyrė prizus labiausiai jiems patikusiems dalyviams, taip siekdami paskatinti mokinius kurti bei domėtis Vlado Šimkaus kūryba.

Austėja Barauskaitė