Tarp šauniausių Erasmus+ projektų – ir mūsų „Menų spaustuvė“!

prie pavadinimo

Švietimo mainų paramos fondas, puikiai įvertinęs Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos 2014-2016 metais įgyvendinto projekto „Menų spaustuvė“ (“Publishing House of Arts”) galutinę ataskaitą bei pasiektus rezultatus, pakvietė jo koordinatorę anglų kalbos mokytoją Inetą Leščiauskienę skaityti pranešimo į tarptautinę konferenciją „Geriausi programos Erasmus+ projektai. Sklaidos ir poveikio bendrojo ugdymo sektoriuje konferencija“, kuri vyko šių metų gegužės 17-19 dienomis Vokietijoje, Bonos mieste.

Konferencijoje dalyvavo 215 dalyvių iš 31 Europos Sąjungos šalies. Renginį pradėjo p. Heidi Weidenbach-Mattar, Vokietijos žemių švietimo ir kultūros ministrų susirinkimo Generalinio sekretoriaus pavaduotoja. Dalyvius taip pat sveikino ir Europos Komisijos atstovas p. Michael Teutsch, Švietimo, jaunimo, sporto ir kultūros direktorato skyriaus B2 vadovas. Abu kalbėtojai pabrėžė švietimo svarbą dabartinėje Europos Sąjungoje ir ypač Erasmus+ programos indėlį ir reikšmę švietimo sistemoje.

Konferencijos dalyviai galėjo apžiūrėti, susipažinti, pasisemti idėjų stendinių pranešimų parodoje „Atviroji erdvė“. Vėliau darbas vyko septyniose sekcijose – jose buvo pristatyti geriausi Erasmus+ programos projektai. Vienoje iš šių sekcijų pranešimą skaitė ir Lietuvos atstovė I. Leščiauskienė. Pranešimas, pristatantis mūsų gimnazijos projektą, skatinantį jaunimo kūrybiškumą, kritinį mąstymą, socialinės atskirties suvokimą ir pastangas ją mažinti, susilaukė aplodismentų ir dėmesio. Klausytojams patiko ir mūsų gimnazijos leidybos centre išleista knyga „Ateities mokykla“, kurioje publikuojami mūsų projekto partnerių rašiniai, bei garso įrašų studijoje įrašyta kompaktinė mokinių kūrybos plokštelė.

Vakare konferencijos dalyvių laukė vakarienė laive, plaukiančiame Reinu, jie galėjo žavėtis įspūdingomis Reino pakrantėmis.

„Menų spaustuvė“ – Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos koordinuotas projektas, turintis partnerius Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje. Jis susilaukė tikrai nemenko vietinio ir tarptautinio pripažinimo: Kelmės Jaunimo centras išrinko jį Metų projektu, Holzgerlingeno miesto savivaldybė projekto dalyviams skyrė apdovanojimą už aktyvią ir atsakingą socialinę veiklą (Socialprize), o Vokietijos Nacionalinė agentūra „Menų spaustuvę“ išrinko 2016 m. balandžio mėnesio projektu. Pažymėtina, kad ši agentūra paprastai apdovanoja tik Vokietijos mokyklų koordinuojamus projektus, todėl ypatingas dėmesys mūsų projektui ir apdovanojimas buvo labai malonus, tuo labiau, kad apie tai pranešė ir apdovanojimą įteikė Europos Parlamento nariai Štutgarte Europos dienos metu dalyvaujant ir milžiniškai žiūrovų auditorijai.

Ineta Leščiauskienė,
Kelmės J. Graičiūno gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė