Gimnazijoje vyko Poezijos rudenėlis

prie pavadinimo

Šių metų lapkričio 23 dieną Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje vyko tradicinis Poezijos rudenėlis, skirtas poetui Jonui Graičiūnui atminti. Renginyje dalyvavo dvidešimt jaunųjų poetų iš Kelmės rajono mokyklų: Vaiguvos Vlado Šimkaus, Kelmės „Aukuro“ pagrindinių, ,,Kražantės“ progimnazijos, Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos, o mūsų gimnazijai atstovavo Kornelija Atkočaitytė, Rugilė Andrulytė, Emilė Penikaitė, Lukas Rašimas, Gabija Lukonaitė, Leonora Kirklytė, Mindaugas Strelkauskis, Ernestas Gužauskas, Fausta Tavoraitė, Deividas Bukavičius.

Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje prisiminėme poeto Jono Graičiūno žodžius, skirtus Lietuvai. Eiles skaitė ir šventę vedė IVb klasės mokiniai Ugnė Aleksiejūtė ir Saimonas Marcinkus, scenarijų kūrė lietuvių kalbos mokytoja Vaida Karabienė.

Į šventę susirinkusius jaunuosius poetus pasveikino ir padrąsino gimnazijos direktorius Rimas Bielskis. Dalyvių parašytas eiles vertino komisija, kurią sudarė Kelmės rajono literatų klubo „Vieversys“ prezidentas poetas Viktoras Gulbinas, rašytoja, poetė, laikraščio „Bičiulis“ redaktorė Ona Jautakė, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Stonienė.

Renginyje skambėjo ne tik poezija – jį pradėjo gimnazijos mokinių, vadovaujamų muzikos mokytojo Svajūno Klimo ir lietuvių kalbos mokytojos V. Karabienės, sukurtas miuziklas apie Jūratę ir Kastytį.

Pasibaigus pirmajai šventės daliai vadovaujami mokytojos Valerijos Puišienės jaunieji poetai kūrė linkėjimus Lietuvai, kuriuos pristatė šventės pabaigoje. Tuo metu vertinimo komisija skubėjo aptarti mokinių kūrybos. Apie ją vėliau trumpai pakalbėjo ir jauniesiems kūrėjams patarimų negailėjo V. Gulbinas. Komisijos sprendimu buvo apdovanoti šeši laureatai: Rugilė Baltrušaitytė iš ,,Kražantės“ progimnazijos, Emilė Penikaitė, Akvilė Petroševičiūtė ir Kamilė Lionikaitė iš Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos, Enrika Sebestijonaitė iš ,,Aukuro“ pagrindinės mokyklos ir mūsų gimnazijos mokinė Leonora Kirklytė. Joms atminimo dovanas įteikė komisijos narės O. Jautakė ir D. Stonienė. Paskatinamuosius prizus už įdomią ir originalią kūrybą jauniesiems poetams   įteikė V. Gulbinas. Visiems dalyviams bei jų lietuvių kalbos mokytojoms buvo įteikti Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos padėkos raštai.

Už šio tradicinio renginio organizavimą dėkoti turime J. Graičiūno gimnazijos lituanistėms V.  Puišienei, V. Karabienei, Genovaitei Rutkūnienei, Vilmai Paulauskienei ir direktoriaus pavaduotojai Živilei Klimienei.

Vaida Karabienė,
vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja