Susitikimas su rašytoju Sigitu Parulskiu

prie pavadinimo

Lapkričio 29 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi ypatingas svečias – vienas žymiausių šiuolaikinių Lietuvos rašytojų, literatūros kritikas bei vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Sigitas Parulskis.

Į susitikimą su rašytoju susirinko pilna salė mokinių bei mokytojų. Rašytoją renginio metu kalbino lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Valerija Puišienė, tačiau klausimus taip pat galėjo užduoti ir visa auditorija. Svečias trumpai papasakojo apie savo vaikystę, gyvenimą, kūrinius bei jų prasmę. Teigė rašyti pradėjęs tam, kad išlaisvintų susikaupusias mintis, emocijas, išreikštų kūrybines idėjas. Vos tik pradėjęs kurti, Sigitas Parulskis iškart susilaukė pripažinimo: pirmasis poeto eilėraščių rinkinys „Iš ilgesio visa tai“ buvo apdovanotas Zigmo Gėlės literatūrine premija, romanas „Sraigė su beisbolo lazda“ buvo pripažintas geriausia 2007 metų knyga suaugusiųjų kategorijoje. Beveik per trisdešimt kūrybos metų parašė ir išleido kelias dešimtis knygų. S. Parulskio kūriniai yra verčiami į daugybę užsienio kalbų. S. Parulskis yra pelnęs Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“  Tolerancijos žmogaus nominaciją.

Mums didelį įspūdį paliko įdomus, nesuvaržytas poeto požiūris į kūrybą. Jis teigė, kad geram rašytojui reikia tik trijų dalykų: vaizduotės, patirties ir pastabumo. Taip pat sakė, kad kūryba be melo yra beveik neįmanoma – jo paties kūriniuose taip pat yra daug literatūrinės išmonės.

Likome sužavėti svečio nuoširdumu, išskirtine iškalba ir požiūriu į gyvenimą bei kūrybą. Susitikimas buvo labai prasmingas ir už tai dėkojame jį suorganizavusioms gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms.

Ugnė Paulauskaitė