„10 labirinto vingių“ gimnazistai įveikė kartu su draugais iš kitų mokyklų

prie pavadinimo

Sausio 18 d. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje vyko integruota matematikos, fizikos ir informacinių technologijų diena „10 labirinto vingių“, kurioje dalyvavo VIII-X klasių mokiniai iš Tytuvėnų, Kražių Žygimanto Liauksmino, Užvenčio Šatrijos Raganos, Kelmės J. Graičiūno (dvi komandos) gimnazijų, Elvyravos, Vidsodžio pagrindinių mokyklų.

Kiekviena komanda turėjo atlikti namų darbus – parengti prisistatymus (prezentaciją, filmuką iš nuotraukų ar vaizdo įrašą). Po šios nuotaikingos renginio pradžios komandos traukė burtus ir pradėjo keliauti labirintu, kurio kiekvienoje stotelėje laukė užduotis, susijusi su matematika, fizika ar IT. Užduotys buvo labai įvairios, nuotaikingos, sukėlė daug emocijų.

Pirmoje stotelėje dalyvių laukė keturios praktinės užduotys, kai panaudojant matematikos, geometrijos žinias reikėjo teisinga tvarka ir kuo greičiau apversti blynelius, iš turimų medžiagų pastatyti kuo aukštesnį statinį, apskaičiuoti piramidės plytų vertes, įminti matematinę mįslę. Antroji stotelė vadinosi „Aš esu…“, trečioji – „Nežiopsok“. Ketvirtoje stotelėje mokinių laukė poetų ir rašytojų užduotys: Antano Baranausko uždavinys, eiliuotas uždavinys iš „Graikų antologijos“, senovinis kinų uždavinys, Levo Tolstojaus uždavinys. Kitos stotelės vadinosi „Mėbijaus lapas“, „Akimirksnio turnyras“, loginė užduotis „Langas“, „Tangrama“, „Taškų medžioklė“, „Žaidimas BUM“.

Kiekviena komanda turėjo reporterį, kuris fotoaparatu fiksavo savo komandos narių užduočių atlikimą. Baigus atlikti visas dešimt užduočių, kiekviena komanda, aptarusi integruotos dienos veiklas bei panaudodama nuotraukas apie savo narių darbą ir emocijas šios dienos metu, parengė ir pristatė filmukus. O kol visi stebėjo komandų kūrybines užduotis, komisija suskaičiavo konkurso balus ir pristatė rezultatus. Geriausiai labirinto vingius įveikti sekėsi Tytuvėnų gimnazijos komandai – jai atiteko pirmoji vieta, antrąją vietą pelnė komanda iš Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos, o trečiąją – J. Graičiūno gimnazijos II-oji komanda, kurią sudarė Karolis Leškys, Justinas Bernotas, Paulius Eitmantis, Neimantas Meškauskas, Patrikas Limantas.

Bet ne prizai ir ne užimtos vietos buvo svarbiausias renginio tikslas. Svarbiausia – mokinių bendravimas, kūrybiškumo ugdymas ir supratimas, jog ir nelengvi tikslieji, gamtos mokslai gali būti įdomūs. Renginį organizavo J. Graičiūno gimnazijos matematikos mokytojos Romutė Kurmienė, Ilijana Petrauskienė, Asta Pleikienė, fizikos mokytoja Rasa Gabšytė ir informacinių technologijų mokytojas Algirdas Barančiukas, o renginio metu jiems talkino IIIa klasės gimnazistai.

Ugnė Barauskytė