Pirmokų krikštynos gimnazijoje

PRIE PAVADINIMO2

Krikštynos – tai tradicinis renginys mūsų gimnazijoje, kurio metu jauniausieji gimnazistai-pirmokai „užsitarnauja“ tikro gimnazisto vardą!

Nors šis renginys vyko spalio 12 dieną, tačiau „krikšto tėvams“ ketvirtokams darbai prasidėjo kur kas anksčiau: reikėjo išsirinkti krikštynų temą, paruošti užduotis bei dekoracijas. Po ilgų diskusijų visi nusprendėme, jog mokykla yra kaip jūra – čia reikia daug ištvermės, drąsos, komandinio darbo, todėl pasirinkome jūrininkų temą. Ketvirtokai tapo kapitonais, bocmanais, o pirmokai – jūreiviais.

Pirmokų krikštas prasidėjo jau ryte – antros pamokos metu kapitonai pažymėjo kiekvieną jūreivį raide „F“ (fuksas).  Pasibaigus penkioms pamokoms  jūreiviai buvo išplukdyti į „jūrą“, kurioje jų laukė įvairiausi netikėtumai. Išgėrę „vaistų“ nuo jūrligės ir atlikę jūreivių mankštelę, pirmokai ėmė atlikinėti užduotis: tikrino savo taiklumą mėtydami virves, ieškojo lobio, gelbėjo savo skęstantį laivą bei stengėsi išsivaduoti iš piratų.

Įveikę begalę sunkių užduočių, pasakę priesaiką, pirmokai gavo gimnazisto pasus ir tapo tikraisiais gimnazijos bendruomenės nariais, o geriausiai pasirodžiusiems buvo skirtas ir šauniausios jūreivių klasės apdovanojimas. Šį apdovanojimą pelnė Ia klasė (auklėtoja Valerija Puišienė).

Gabrielė Rimkutė