Gimnazijoje prasideda dar vienas Erasmus+ projektas

DSC03755

Gruodžio 1–5 d. Vokietijos mieste Ingolstadte vyko Erasmus+ programos projekto „Questions for Europe? – Answers from Europe!“ (Klausimai Europai – atsakymai iš Europos) įvadinis šalių partnerių – Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Estijos ir Lietuvos – atstovų susitikimas. Mūsų gimnazijai atstovavo šio projekto koordinatorius mokykloje ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas bei IT mokytojas Algirdas Barančiukas.

Susitikimo metu vyko mokymai mokytojams: surengtos komandos formavimo veiklos Rėgensburgo mieste, viena diena buvo skirta darbui su E-Twinning platforma, mokytojai mokėsi išnaudoti visas jos teikiamas galimybes. Platforma skirta švietimo darbuotojams, dirbantiems ar besimokantiems įvairiose Europos šalyse. Čia galima bendrauti, bendradarbiauti, ieškoti bendraminčių, kurti bendrus projektus, naudotis esamais resursais ir pan. Šioje platformoje yra ir projektas „Questions for Europe? – Answers from Europe!“, todėl jo dalyviai gali čia bendrauti. Planuojama E-Twinning naudojimosi kursus organizuoti ir mūsų gimnazijos bendruomenei.

Susitikimo Vokietijoje metu buvo daug diskutuota apie būsimas projekto veiklas, aptartas projekto biudžetas, numatytos mobilumų datos. Pirmasis šio projekto susitikimas, kuriame dalyvaus mokinių ir mokytojų delegacijos iš minėtų šalių, suplanuotas jau 2019 m. sausio mėnesį ir jis vyks mūsų gimnazijoje.

Algirdas Barančiukas,
IT mokytojas metodininkas