Vizitas į Izraelio valstybės ambasadą Vilniuje

prie pavadinimo

Po mūsų gimnazijoje balandžio mėnesį vykusio susitikimo su Izraelio valstybės nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvai Amir Maimon ir ambasados darbuotoja Ana Maizel, gimnazijos bendruomenę pasiekė džiugi žinia – kvietimas atvykti į Izraelio ambasadą Vilniuje.

Į šį susitikimą vyko aštuoniolikos žmonių delegacija: gimnazistai Deimantė Šaulytė, Agnė Jokubauskaitė, Saulė Maleckaitė, Justinas Bernotas, Kotryna Karyznaitė, Saulė Sapragonaitė, Justas Gembutas, Danielius Ūksas, Edvinas Janavičius, Valdas Kavaliauskas, Evelina Užkurytė, Rugilė Gedminaitė, Karolina Indrulytė, Miglė Laurinavičiūtė, Akvilė Šimkutė, mokytojos Rima Servienė, Ineta Leščiauskienė ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė.

Prieš patekdami į Izraelio ambasadą, kuri įsikūrusi Europos verslo centre, susipažinome, kaip rimtai ir atsakingai ambasados apsauga dirba savo darbą. Susitikimas su ambasadoriumi ponu  Amir Maimon vyko susitikimų salėje, visi sėdėjome prie bendro stalo, vaišinomės sausainiais ir bendravome anglų kalba.

Iš pradžių ambasadorius kvietė prisistatyti kiekvieną savo svečią – papasakojome jam apie savo veiklą ir pomėgius. Po to ponas Amir Maimon pasakojo apie save. Sužinojome, kad ambasadorius anksčiau buvo karininkas ir tik netikėtai atradęs skelbimą laikraštyje, kad ieškomi diplomatai, nusprendė pakeisti profesiją. Ponas A. Maimon apie Lietuvą atsiliepė tik gerais žodžiais, netgi pavadino save Lietuvos patriotu. Kalbėdamas jis prisiminė abiejų šalių istoriją, diplomatinius Lietuvos ir Izraelio ryšius, ateities perspektyvas. Pokalbio metu ambasadorius ne kartą gimnazistams sakė: ,,Jūs esate ateitis”. Viso susitikimo metu A. Maimon labiausiai akcentavo vienybės ir komunikavimo svarbą.

Susitikimas, trukęs dvi valandas, prabėgo nepastebimai, įdomiai ir suteikė neišdildomų įspūdžių. Ponas ambasadorius buvo labai dėmesingas kiekvienam iš mūsų, bendravo su mumis nuoširdžiai, šiltai, visi kartu ir juokavome, ir kalbėjomės apie rimtus dalykus, žiūrėjome trumpus vaizdo reportažus.

Kiekvienam mūsų delegacijos nariui kilo daugybė minčių ir jausmų apie šį susitikimą Izraelio ambasadoje. Visiems padarė didelį įspūdį tokias aukštas pareigas užimančio žmogaus nuoširdumas, šiltas ir malonus bendravimas, gyvenimiška patirtis, kuria jis su mumis dalijosi, jo paskatinimas džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka. Įkvepianti ir pamokanti pono Amir Maimon mintis, kad žmogus neturi laukti, kol galimybės pasibels į duris, jas reikia patiems kurti ir įgyvendinti savo tikslus.

Išvykome iš Izraelio ambasados puikios nuotaikos, praplėtę savo akiratį, daugiau sužinoję apie šią šalį ir jos žmones ir, žinoma, su dovanomis – į savo gimnaziją parvežėme žurnalų apie Izraelį, šios šalies autorių išverstas į lietuvių kalbą knygas ir net hebrajų kalbos žodynėlį! Esame labai dėkingi už tokį šiltą priėmimą Izraelio ambasadoje.

Akvilė Šimkutė