Susitikimas su JAV Naujosios Meksikos universiteto bibliotekos specialiųjų kolekcijų centro direktoriumi Tomu Jaehn

prie pavadinimo

Kelmės Jono Graičiūno gimnaziją aplankė svečias iš JAV ponas Tomas Jaehn, Naujosios Meksikos universiteto bibliotekos specialiųjų kolekcijų centro direktorius. Kelmėje jis viešėjo gegužės 3-17 d. pagal JAV ambasados ir Kelmės krašto muziejaus bendradarbiavimo programą dėl Amerikos indėnų istorijos ekspozicijos atnaujinimo muziejuje.

Džiaugiamės, kad p. Tomas Jaehn rado laiko susitikti ir su mūsų gimnazistais. Gegužės 7 d. vyko net trys susitikimai-paskaitos, kuriuose dalyvavo visų trečių klasių gimnazistai. P. Tomas Jaehn kilęs iš Vokietijos, tačiau vėliau atvyko į JAV, Naujosios Meksikos valstiją, ir ten pasiliko gyventi. Svečias mums papasakojo apie istorinius maršrutus, vedusius į Naująją Meksiką, dabartinį gyvenimą valstijoje, jo aktualijas, nepamiršo paminėti linksmų faktų apie Naująją Meksiką, senuosius automobilius bei pačią Ameriką. Įdomu buvo sužinoti įžymiojo 66 kelio, vingiuojančio iš Čikagos į Los Andželą per centrines Amerikos lygumas, istoriją!

Gimnazistai buvo labai patenkinti įdomiomis svečio iš JAV paskaitomis, kurios vyko anglų kalba ir taip mes, mokiniai, galėjome šios kalbos žinias pritaikyti praktikoje.

O gegužės 17 d.  Kelmės krašto muziejuje buvo atidaryta ekspozicija „Šiaurės Amerikos indėnai“. Dėkojame muziejui, kad pasidalino su mūsų gimnazija šio renginio akimirkų nuotraukomis.

Saulė Maleckaitė

1

 Kelmės krašto muziejaus nuotraukos