Gimnazistai dalijosi žiniomis apie dviračius

prie pavadinimo

Gegužės 29 d. popietę Kelmės Jono Graičiūno gimnazistai, Erasmus+ programos projekto „Upcycle Europe“ (Dviračiais po Europą) dalyviai Venera Viktorija Ispyrian, Paulius Eitmantis, Kasparas Šimkevičius, Rokas Karpavičius su projekto koordinatore mokytoja Ineta Leščiauskiene ir mūsų gimnazijos abiturientas, Lietuvos kalnų dviračių čempionato 2015 m. III vietos nugalėtojas Dainius Janušauskas dalinosi savo žiniomis apie dviračių priežiūrą su Maltos ordino pagalbos tarnybos socialinio vaikų dienos centro vaikais ,,Kražantės“ progimnazijoje. Šio centro vadovė – mokytoja Lina Šimkevičienė.

Gimnazistai mokė, kaip pripūsti dviračio padangą, uždėti nukritusią grandinę, teisingai užsidėti saugos priemones – šalmą ir liemenę, supažindino su būtiniausiais remonto įrankiais. Vaikams buvo įdomu mokytis iš vyresniųjų, jie noriai bandė savo jėgas ir drąsiai atsakinėjo į klausimus. O vyresnieji turėjo progą ne tik papasakoti apie savo projektą, bet ir perduoti žinias kitiems, pabūti mokytojais.

Pažymėtina, kad J. Graičiūno gimnazijos vykdomi projektai visada siekia išplėsti savo veiklas už mokyklos ribų ir skatina būti socialiai atsakingiems už savo krašto bendruomenę.

Venera Viktorija Ispyrian