Gimnazijos delegacija ­– JAV ambasados Vilniuje priėmime

IMG_0456

Prieš prasidedant naujiesiems mokslo metams, JAV ambasada Vilniuje tradiciškai organizavo renginį, į kurį buvo pakviesti mokiniai ir mokytojai iš mokyklų-partnerių pabūti kartu, pasikeisti idėjomis, pabendrauti. Į šį renginį jau trečius metus atvykti kartu su mokiniais kviečiama ir mūsų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė.

Rugpjūčio 27 dieną kartu su Ž. Klimiene į renginį vyko gimnazistės Saulė Sapragonaitė, Saulė Maleckaitė ir Agnė Jokubauskaitė – mums teko garbė apsilankyti JAV ambasadoje. Popietė, praleista kartu su atvykusiais mokiniais ir mokytojais iš įvairių Lietuvos kampelių, privertė suprasti, kaip svarbu, jog mūsų gimnazija buvo pakviesta į šį talentingųjų būrį.

Renginio pradžioje Marcus Micheli, vyresnysis užsienio tarnybos karjeros diplomatas, JAV ambasados laikinasis reikalų patikėtinis, pirmiausia pasveikino susirinkusius lietuviškai! Jis pasakė iškilmingą kalbą apie greit prasidėsiančius mokslo metus, naujas idėjas ir bendradarbiavimą, kurį ambasada labai skatina: visi gavome informacinius leidinius, kuriuose publikuojamas JAV ambasados siūlomų programų sąrašas.

Po p. M. Micheli kalbos saulėtą dieną dar labiau sušildė nesibaigiantys pašnekesiai, naujos pažintys ir, žinoma, vaišės! Naujieji mokslo metai prasideda puikiai!

Saulė Maleckaitė

Daugiau apie renginį – JAV ambasados Facebook puslapyje (čia)