Gimnazijoje viešėjo Kelmės specialiosios mokyklos vykdomo projekto dalyviai

prie pavadinimo

Gruodžio 4 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi Kelmės specialiosios mokyklos vykdomo tarptautinio KA229 Erasmus+ projekto „Bendri veiksmai pagarbai ir empatijai“ dalyviai iš Turkijos, Bulgarijos, Lenkijos ir Rumunijos.

Apie gimnaziją susirinkusiems papasakojo direktorius Rimas Bielskis, o gimnazijos tarptautinių projektų koordinatoriai mokytojai Ineta Leščiauskienė ir Nerijus Šarauskas pasidalino savo patirtimi, kaip įgyvendinant projektus ugdoma mokinių tolerancija. Koordinatoriai kartu su gimnazistais pristatė pavyzdžius iš projektų „Misija S(veikata)“, „M.U.S.I.C.“, „Sulaužykim stereotipus, kurkim naują Europą“, „Klausimai Europai, atsakymai iš Europos“. IIIb klasės mokinys ir projektų dalyvis Mykolas Balsys pristatė savo grupės kūrybinį darbą apie priklausomybę nuo mobiliųjų telefonų – vaizdo siužetą, rodytą susitikimo Sicilijoje metu. Gimnazistės Karolina Indrulytė, Guoda Valošinaitė ir Judita Klusaitė puikiai dainuodamos ir grodamos visus „užkrėtė“ kalėdine nuotaika!

Vėliau svečiams buvo surengta ekskursija po gimnaziją: apžiūrėti gimnazijos edukaciniai centrai, susipažinta su mokinių kūrybiniais darbais. Svečius lydėjusi Kelmės specialiosios mokyklos direktorė Dalia Viliūnienė džiaugėsi prasmingu mokyklų bendradarbiavimu.

Ineta Leščiauskienė,
anglų kabos mokytoja metodininkė