Kelionė į Estiją

prie pavad.

Žvarbų ir ankstų  gruodžio 27-osios rytą Kelmės rajono mokiniai – įvairių konkursų, olimpiadų, čempionatų prizininkai – išsiruošė į dviejų dienų kelionę po Estiją. Mūsų gimnazijai atstovavo Judita Klusaitė, Karolina Indrulytė, Saulė Maleckaitė, Karolina Blinstrubytė, Miglė Laurinavičiūtė, Jūnius Vaitkus, Justinas Bernotas, Kamilė Rukaitė, Saulė Sapragonaitė bei Vesta Semionovaitė.

Po ilgos kelionės autobusu pirmiausia aplankėme Tartu AHHAA mokslo centrą, kuriame susipažinome su jo eksponatais, tyrėme savo DNR bei keliavome po kosmosą planetariume. Vėliau vykome į ledynmečio centrą Aksi. Modernaus centro dėka supratome, kaip keitėsi pasaulio reljefas dėl įvairių geografinių veiksnių. Užbaigiant pirmąją dieną, grupės gidė aprodė Tartu senamiestį  ir gražiausias miesto vietas.

Kitą dieną išvykome į Estijos geografinį centrą – Paide miestelį. Aplankėme Livonijos ordino tvirtovę bei laiko centrą „Wittenstein“, kuriame leidomės į kelionę laiku ir taip susipažinome su visa Estijos istorija.

Ši kelionė paliko daug įspūdžių ir naudingų žinių kiekvienam mokiniui. Dėkojame Kelmės rajono savivaldybės administracijai už suteiktą galimybę keliauti ir pažinti kaimyninę šalį – Estiją.

 Judita Klusaitė ir Karolina Indrulytė