Kvietimas kurti Kelmės gimnazijos 2020-ųjų metų dienoraštį

JGG vitrazas 2020 1-11

Mieli mokytojai, gimnazistai ir tėveliai, gimnazijos darbuotojai,

Kreipiuosi į visus jus, į jaunuosius žurnalistus, kurių straipsniai buvo publikuoti ir mūsų gimnazijos svetainėje, ir rajono spaudoje, į visus kūrybiškus jaunuolius, galinčius ir norinčius rašyti mūsų – gimnazijos bendruomenės narių – dienoraštį „Kelmės gimnazija. 2020-ųjų dienoraštis“.

Gyvename sudėtingą metą, kai kiekviena diena kupina iššūkių: tai ir nerimas dėl savo ir artimųjų, draugų sveikatos, skaitome ir apie medikų atsakomybę, drąsą, ir galimą ekonomikos nuosmukį, pasaulines problemas, susijusias su pandemija.

Šiuo metu gyvename kitaip – mums neabejotinai trūksta susitikimų su draugais, bendrų pasivaikščiojimų, pokalbių, krepšinio aikštelės mokyklos kieme. Šiandien mokomės visai kitaip – nuotoliniu būdu. Mokomės visi – mokiniai ir mokytojai. Mokomės ne tik dalyko, bet ir pagarbos vieni kitiems, supratingumo, kai stringa technika, kai žinai, kad padirbėti daugiau nei įprasta reiks ir savarankiškai. Mokomės padėti vieni kitiems. Mokomės susikaupti ir mąstyti, nes mokiniai tikrai gaus daugiau užduočių, kurios reikalaus atskleisti savo požiūrį, savo nuomonę ir ją pagrįsti, įvertinti atskirus faktus, reiškinius, meno kūrinius. Mokytojai tokias užduotis kurs. Neabejotinai visi įgysime daugiau patirties IT naudojimo srityje, išmoksime daug naujų dalykų.

Kai baigsis ši nelemta situacija, būsime, manau, kitokie. Labiau savarankiški. Labiau atsakingi. Supratę, kokia vertybė yra sveikata ir žmonių bendravimas, kalbėjimas žvelgiant į akis, diskusijos ir bendras juokas. Supratę, koks svarbus yra draugo petys, mylimo giminaičio, kurio nematei jau tiek daug laiko, apsikabinimas.

O šiuo, karantino metu, turime galimybę daugiau pabūti su savimi. Pamąstyti apie daugelį dalykų, kuriems anksčiau dažniausiai neturėdavome laiko. Todėl ir kviečiu tas mintis užrašyti – tegul tai bus keletas sakinių, pastraipų ar visas rašinys. Tegul tai bus vienas sakinys, kurį užrašėte tą dieną – ką veikiau šiandien nuotolinėje mokykloje. Kaip jaučiausi, kaip mokiausi, kas jums patinka, kas nelabai. Ką veikiau namuose, apie ką mąsčiau. Atsiųstas mintis galite pasirašyti, galite parašyti, kad nenorite, jog būtų skelbiama Jūsų pavardė. Gal užteks tik vardo ar klasės. Arba tik vardo. Labai svarbu, kad po Jūsų tekstu būtų užrašyta data. Galite rašyti ir siųsti man ne vieną, o daug savo pamąstymų, daug žinučių ir laiškų. Mielai kviečiu rašyti ir mokinių tėvelius! Galbūt savo buvusiai mokyklai ką nors parašyti norės ir buvę gimnazistai, mokytojai, dirbę joje – kaip jie mato šios dienos mokyklą, ką mąsto apie tai, kaip ji gyvena dabar.

Galite atsiųsti nuotraukų – kaip atrodo dabar Jūsų ,,klasė“ namuose, ką galbūt matote pro langą. Galite nupiešti ar grafikos technika pavaizduoti savo mintį. Sukurti muzikos kūrinį. Juk gyvenimas nesustoja!

Taip mes visi kartu sudėliosime mozaiką laikmečio, kurio mūsų gyvenime niekada nebuvo ir, tikėkimės, niekada daugiau nebus. Mūsų bendruomenės dienoraštis, jei Jūs prisidėsite jį kuriant, bus istorinis – jo dėka tie, kurie čia mokysis ir dirbs po mūsų, žinos, kaip gyvenome 2020-aisiais. Dienoraštį publikuosime gimnazijos svetinėje. Tegul visi žino – 2020 metais mūsų gimnazijai sukanka 80 metų, ir mes – mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai, darbuotojai – kartu čia šiandien esame.

Linkiu visiems sveikatos, optimizmo ir kūrybiškumo! Labai tikiuosi, kad pritarsite ir dalyvausite šiame projekte. Laukiu Jūsų minčių e-paštu zivile.klimiene@jggimnazija.lt arba per e-dienyną „Tamo“.

Živilė Klimienė,
direktoriaus pavaduotoja

Prie pavadinimo – vitražo, skirto gimnazijos 80-mečio jubiliejui, projektas. Idėjos autoriai
IVd klasės mokiniai: Julius Ramančiūnas, Einoras Paliauskas, Valdas Kavaliauskas