Gimnazistai – profesoriaus Jono Matulionio jaunųjų matematikų konkurse

prie pavadinimo (7)

Sausio 29 d. KTU vyko 33-iasis respublikinis profesoriaus Jono Matulionio jaunųjų matematikų konkursas 9-12 klasių mokiniams. Tradiciškai šis renginys kasmet vyksta paskutinį sausio šeštadienį, konkurso metu mokiniai, susirinkę iš visos Lietuvos, savo matematikos žinias ir analitinį mąstymą pasitikrina spręsdami KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto dėstytojų parengtas užduotis.

Konkurse dalyvavo būrys Kelmės krašto mokinių iš Kelmės Jono Graičiūno, Pakražančio, Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio, Tytuvėnų gimnazijų, Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos. Mokinių išvyką į konkursą organizavo Kelmės rajono savivaldybė. Mūsų gimnazijos delegacija buvo gausiausia – konkurse dalyvavo net penki J. Graičiūno gimnazijos mokiniai: Edvinas Averlingis, Augustas Elskis, Olympia Ispiryan, Justas Miliauskas, Paulius Leščiauskas. Gimnazistus lydėjo matematikos ir IT mokytoja Ilijana Petrauskienė.

Kol mokiniai sprendė uždavinius, jų mokytojai sėmėsi žinių seminare „Ar įmanoma Z kartą sudominti matematika?”. Po konkurso mokiniai dalyvavo protų mūšyje „Galvamūšis“. Jie galėjo patys susiburti į norimas komandas. Mūsų rajono mokiniai sudarė dvi komandas „GENA“ ir „Y GENTIS“. Džiugu, kad „Galvamūšio“ kovose komanda „GENA“ (komandos pavadinimas sudarytas iš dalyvių vardų pirmųjų raidžių: Gabrielė iš „Aukuro“ pagrindinės mokyklos, Erika iš Pakražančio gimnazijos, Nedas iš Tytuvėnų gimnazijos ir Augustas iš J. Graičiūno gimnazijos) laimėjo III vietą!

Šio matematikos konkurso rengėjai siekia prisidėti prie legendinio matematiko profesoriaus J. Matulionio atminimo išsaugojimo ir skatinti mokinių domėjimąsi matematika ir tiksliaisiais mokslais.

Ilijana Petrauskienė,
matematikos ir IT mokytoja metodininkė