Gimnazistai – nuotolinėse biologijos paskaitose

prie pavadinimo_1024x461

Biologijos mokytojos metodininkės Danutės Butkuvienės iniciatyva J. Graičiūno gimnazijos III klasių mokiniai kovo mėnesį dalyvavo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos (KMAIK) organizuotose nuotolinėse paskaitose.

Paskaitą „Augalas – gyvas organizmas“ surengė dr. Vytautas Bareika, apie dėmesį ekologijai ir reikiamybę mažinti taršą, tikslingai rūšiuoti atliekas paskaitoje „Plastikas visur aplink mus – tiek maiste, tiek sąvartyne. Kompostavimas: kaip kiekvienas galime tapti draugu aplinkai!“ kalbėjo dėstytoja Vilda Grybauskienė. „Eksperimentai su sėklomis. Ar tikrai mes apie jas viską žinome?“ – taip vadinosi dr. Astos Doftartės paskaita, kurios metu gimnazistai sužinojo daug naujų ir įdomių faktų apie sėklų įvairovę. Dėstytoja Ingė Auželienė surengė paskaitą „Žiedų skonis“, o dr. Vytautas Bareika paskaitoje „Girios – ne tik mediena“ pasakojo mokiniams, kad miškas – ne tik medienos šaltinis pramonei ir energetikai, bet ir bioįvairovės lopšys, puiki vieta poilsiui, turizmui ir medžioklei. Miškas – klimato kaitos stabilizatorius ir vandens apytakos reguliatorius. Džiugu, kad per pastaruosius 70 metų Lietuvoje miškų plotai padidėjo 1,7 karto. Dr. Sinilga Černulienė paskaitoje „Rūgštusis lietus“ pasakojo, kaip susidaro ir juda rūgštūs lietūs, apibūdino rūgščių kritulių susidarymo priežastis, jų poveikį dirvos ir vandens organizmams, pastatams, architektūros paminklams.

Šios paskaitos pagilino mokinių biologijos žinias, supažindino su ekologinėmis problemomis, teršalų monitoringu Lietuvoje ir pasaulyje. Gimnazistai turėjo progą daugiau sužinoti apie KMAIK studijų programas, absolventų įsidarbinimo galimybes, miškininkų veiklą.

Danutė Butkuvienė,
biologijos mokytoja metodininkė