Mokinių įkurtos tvaraus turizmo įmonės pristatytos gimnazijoje

prie pavadinimo_1024x768

Gegužės 23-27 dienomis gimnazijoje viešėjo Erasmus+ programos projekto „Eurostar“ dalyviai iš Ispanijos, Italijos, Kipro ir Portugalijos. Penkių projekto partnerių įkurtos jaunosios mokinių bendrovės pristatė savo įkurtas įmones ir jų veiklos rezultatus.

Delegacijų atstovai per penkias dienas apžiūrėjo keletą lankytinų vietų bei tvaraus turizmo pavyzdžių Kelmės rajone, dalyvavo užsiėmimuose ir kūrė visų partnerių bendrą internetinį dienoraštį, mokėsi kurti naujienlaiškius. Savo veiklas bei jų rezultatus mokiniai pristatė ir Kelmės rajono savivaldybės merui Ildefonsui Petkevičiui.

Projekto dalyviai pasidžiaugė pasiektais rezultatais, įgytomis žiniomis ir patirtimi kuriant verslą, parduodant savo prekes ar paslaugas, bendraujant su klientais ir verslo partneriais. Pasak Kelmės rajono verslo ir turizmo informacijos centro direktorės Vilijos Virbickės, toks mokinių aktyvumas, domėjimasis vietos objektais ir istorija, verslo kūrimo iššūkiais yra itin malonus ir pagirtinas.

Ypač sėkmingais projekto rezultatais gali didžiuotis mūsų gimnazijos komanda. Mokinių įkurta bendrovė „Eime per Kelmę“ regioninėje jaunųjų bendrovių mugėje pelnė Inovatyviausios verslo idėjos apdovanojimą, projektas pristatytas Kelmės rajono jaunimo apdovanojimų nominacijai. Birželio 1-ąją jaunosios bendrovės prezidentas IIb klasės mokinys Ervinas Janušauskas bei ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas projekto „Eurostar“, jaunosios bendrovės „Eime per Kelmę!“ ir ekonomikos ir verslumo pamokose įgytų kompetencijų apjungimą bei mokinių įsitraukimą į ekonominio raštingumo bei verslumo ugdymą pristatė Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose vykusioje Lietuvos švietimo pažangos asamblėjoje, kurioje dalyvavo 42 šalies ugdymo institucijų atstovai.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas metodininkas