Pilietiškumo pamokos Kelmės rajono savivaldybėje

prie pavadinimo_1024x577

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos pirmų klasių mokiniai, per pilietiškumo pamokas kartu su istorijos mokytoja Reda Sakalauskiene nagrinėję temą „Vietos bendruomenė ir savivalda“, su savivaldos veikla susipažino ir praktiškai – apsilankę  Kelmės rajono savivaldybėje.

Čia visus pirmokus šiltai pasitiko buvęs gimnazijos istorijos mokytojas, dabar mero pavaduotojas Egidijus Ūksas. Jis paaiškino, kaip veikia savivaldybės taryba, kaip sudaromi savivaldybės tarybos komitetai, kokios jų funkcijos, supažindino su savivaldybės tarybos pasitarimų eiga, sprendimų priėmimo procesu ir kt. Sužinojome, kad vietos bendruomenė gali dalyvauti savivaldybės tarybos posėdžiuose, nes jie yra vieši. E. Ūksas papasakojo, kokios yra pagrindinės savivaldybės institucijos, įdomu buvo sužinoti apie darbą, vykstantį visuose savivaldybės skyriuose.

E. Ūksas surengė ekskursiją po savivaldybės pastatą, priminė jo ir pačios savivaldybės tarybos istoriją – pamatėme visų Kelmės rajono savivaldybės tarybų, renkamų ketveriems metams, narių nuotraukas. Apsilankėme mero pavaduotojo bei paties mero Ildefonso Petkevičiaus kabinetuose, o savivaldybės posėdžių salėje susipažinome su balsavimo galimybėmis (elektroniniu būdu ir pakeliant ranką).

Pilietiškumo pamokos savivaldybėje buvo įdomios, pirmokai pagilino savo žinias politikos srityje ir jautėsi paskatinti labiau dalyvauti savivaldoje.

Amira Lindaitė