Gimnazistai – tarptautinėje stovykloje Vokietijoje

2022-09-22_spec

Šią vasarą, pasibaigus mokslo metams, visą savaitę trijų mokyklų – Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos, Kelmės „Aukuro“ pagrindinės ir Tytuvėnų gimnazijos – vokiečių kalbos besimokantys mokiniai ir J. Graičiūno gimnazijos mokytojos Raimonda Andriuškienė, Rasa Gabšytė, Reda Sakalauskienė dalyvavo tarptautinėje darbo ir poilsio stovykloje Vokietijoje, Bad Salzungen mieste. Joje kartu su Kelmės krašto jaunimu dalyvavo ir Čekijos, Vengrijos, Vokietijos ir Izraelio mokiniai.

Stovyklos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su miestu, stebėjo miesto ralį. Mokiniams buvo organizuotos išvykos į Point Alpha memorial – JAV karinę stovyklą, Buchenvaldo koncentracijos stovyklą, susipažinta su Erfurto miestu, aplankyta „Adventure Mine Merkers“ druskų kasykla, kurioje mokiniai leidosi net 800 metrų po žeme!

Tarptautinėje stovykloje mokiniai ne tik pramogavo, bet ir keletą valandų dirbo nesunkius darbus – taip jaunuoliai turėjo progą susipažinti vienas su kitu, šitaip ir darbas neprailgo. O paskutinę dieną vyko atsisveikinimo vakaras, kurio metu kiekviena delegacija pristatė pasirodymus, reprezentuojančius savo šalį.

Stovykloje mokiniai turėjo progą susipažinti su kitų šalių kultūra, pamatyti Vokietiją ir praktiškai pritaikyti savo vokiečių kalbos žinias. Visi parsivežė daugybę įspūdžių, gerų emocijų ir susirado naujų draugų – užsienio kalbos atveria duris į pasaulį!

Gabija Svetkovskytė, Orinta Jankauskaitė