Paminėta Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena

2022-09-26_spec

Gimnazijoje paminėta rugsėjo 23-oji – Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena. Apie tragiškus istorijos įvykius kalbėta per istorijos ir pilietiškumo pamokas, gimnazijos TV transliavo informacinę medžiagą, parengtas stendas apie žydų gelbėtojus-Pasaulio tautų teisuolius.

Pirmų klasių gimnazistai kartu su istorijos mokytojomis Reda Sakalauskiene, Rima Serviene, Kelmės krašto muziejaus vyriausiuoju muziejininku Rimantu Serva dalyvavo Atminties kelio eisenoje į Kelmės Holokausto aukų kapines – čia buvo pagerbtas nekaltai nužudytųjų atminimas.

Mokytojos R.Sakalauskienė ir R.Servienė vyko į mokslinę konferenciją „Holokaustas Žemaitijoje: istorijos ir atminties atodangos“, kurią Telšių ješivoje organizavo Žemaičių muziejus „Alka“. Mokytojos išklausė pranešimų, ypač įdomus buvo dr. Lino Venclausko pranešimas „Nuo nacių ar nuo sovietų? Telšių jašivos studentų gelbėjimasis 1940 m.“, dr. Zigmo Vitkaus – „Žydų gelbėjimo motyvacija: Žemaitijos pavyzdys“. Kulinarinio žydų paveldo edukaciją konferencijos dalyviams surengė Riva Portnaja ir Dovilė Rūkaitė. Įgytomis žiniomis, patirtimi mokytojos pasidalins su savo mokiniais ir kolegomis.

Reda Sakalauskienė,
istorijos mokytoja metodininkė