Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena

2022-09-26S_spec

Gimnazijoje paminėta Europos kalbų diena: TV transliavo informaciją apie Europos ir pasaulio kalbas, parengtas stendas, pertraukų metu skambėjo įvairiomis kalbomis atliekamos dainos.

Po keturių pamokų į renginį susirinkusiems mokiniams ir mokytojams kalbėjo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Stonienė, gimnazijos Užsienio kalbų metodinės grupės vadovė anglų kalbos mokytoja Rasa Rimidytė-Liekienė aptarė gimnazistams ir mokytojams sudarytas galimybes tobulinti anglų kalbos įgūdžius Erasmus+ ir kitų projektų metu, bendraujant su ambasadomis, muziejais, stebint filmus, juos aptariant ir kt. Apie darbo ir poilsio stovyklą Vokietijoje – joje dalyvavo mūsų gimnazistai – pasakojo vokiečių kalbos mokytoja Raimonda Andriuškienė. Kelionę į Vokietiją mokiniams finansavo Kelmės rajono savivaldybė.

Renginio metu direktorius Rimas Bielskis įteikė tarptautinio vokiečių kalbos DSD I egzamino diplomus gimnazistams Ugniui Myniotui, Aušrai Beinorytei, Aušrinei Tamašauskaitei. DSD I diplomą pelnė ir Viltė Stonytė. Pasidžiaugta, kad mūsų gimnazijai nuo 2018 m. Vokietijos Centrinės užsienio švietimo sistemos valdybos (ZfA) kultūros ministrų taryba suteikė DSD I lygmens Kalbų diplomo mokyklos vardą!

Baigdamas renginį, direktorius R.Bielskis padėkojo šauniai dirbančioms gimnazijos užsienio kalbų mokytojoms – šie žodžiai palydėti plojimais!

Živilė Klimienė,
direktoriaus pavaduotoja