Paminėta Laisvės gynėjų diena

2023-01-13_spec

Praėjo 32 metai nuo 1991 m. sausio 13-osios – dienos, kada sprendėsi Lietuvos Nepriklausomybės likimas: ar pavyks ją išsaugoti ir apginti. Lietuvos žmonės tą lemtingą sausį laimėjo. Esame dėkingi ir neužmirštame jų aukos.

Šiems įvykiams paminėti per pilietiškumo pamokas su I-II klasių gimnazistais buvo prisimintas 1991-ųjų sausis, peržiūrėtos ir aptartos dokumentinės nuotraukos, liudijančios istorinius įvykius. Išleistas stendas, skirtas Sausio įvykiams atminti, eksponuoti gimnazistų piešiniai, skirti šiai temai.

Gimnazistai ir mokytojai dalyvavo Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti inicijuojamoje pilietinėje akcijoje ,,Atmintis gyva, nes liudija“ –  kovojusių už laisvę atminimui degė žvakutes ir peržiūrėjo dokumentinį filmą ,,Laisvė“.

Istorijos mokytoja metodininkė Rima Servienė kartu su mokiniais stebėjo tiesioginę Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytojo dr. Norberto Černiausko nuotolinę pamoką apie Sausio 13-osios vertybes. Šios pamokos tiesioginė transliacija vyko iš Sausio 13-osios minėjimo Vyriausybės rūmuose.

Istorijos pamoką ,,Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena“ Kelmės specialiosios mokyklos mokiniams vedė istorijos mokytoja metodininkė Reda Sakalauskienė.

Reda Sakalauskienė,
istorijos mokytoja metodininkė

2023-01-13_1