„Obertonas“ grojo ŠAMA ceremonijoje

100_0098

Ba­lan­džio mėn. Šiau­lių are­no­je vyko Šiau­lių ap­skri­ties mu­zi­kos ap­do­va­no­ji­mų (ŠAMA) ce­re­mo­ni­ja. Šis renginys organizuojamas jau antrus metus, jo rengėjai – UAB „Mu­zi­ka vi­siems“, VšĮ „Re­mi­gi­jaus ak­ci­ja“, VšĮ Šiau­lių jau­ni­mo cent­ras „Jau­ni­mo ban­kas“, VšĮ „Pra­mo­gų sa­la“. Geriausių muzikantų, dainininkų, muzikos grupių konkurso organizatoriai stengiasi populiarinti įvai­rių žan­rų mu­zi­ką ir at­li­kė­jus, gyvą muzikavimą.

Apdovanojimų nominantai – kolektyvai bei atlikėjai – pirmiausia turėjo pristatyti savo veiklos aprašymą,  vaizdo medžiagą bei tris kūrinius, kurie buvo publikuoti viešai. Visa tai buvo patalpinta ŠAMA MMXI interneto svetainėje, o lankytojai galėjo balsuoti už jiems patinkantį atlikėją, grupę, prodiuserį, geriausią albumą… Nominantus, kurie varžėsi Metų dainininko, dainininkės, Metų dainos, Metų naujoko, Metų vaizdo, akademinės muzikos, choro, country, dainuojamosios poezijos, rock, hip hop, jazz, metal, garso režisieriaus, kompozitoriaus ir kitose kategorijose, vertino ir komisija. Susumavus klausytojų ir komisijos įvertinimus, išaiškėjo nominacijų laureatai – jie buvo apdovanoti renginio metu.

Konkurso laureatų ap­do­va­no­ji­mų ce­re­mo­ni­jo­je koncertavo Gy­tis Paš­ke­vi­čius – jis pelnė ir „Metų dainininko“ apdovanojimą, Rū­ta Ščio­go­le­vai­tė, Vy­tau­tas Juo­za­pai­tis, tapęs „Akademinės muzikos“ nominacijos laureatu, Vir­gis Sta­kė­nas („Country“ nominacijos laureatas), Ie­va Nar­ku­tė, nominacijų „Dainuojamoji poezija“ ir „Metų dainininkė“ laimėtoja, grojo gru­pės „SEL“, „Thun­der­ta­le“, „Jo­nis“, „Po­li­fo­ni­ja“, And­rius Ku­li­kaus­kas, Olegas Ditkovskis ir kiti.

Dalyvauti ŠAMA ceremonijos koncerte buvo pakviesta ir Kelmės J.Graičiūno gimnazijos muzikos studija „Obertonas“, vadovaujama muzikos mokytojo Svajūno Klimo. Mokytojas dirbo ir ŠAMA vertinimo komisijoje, kartu su kolegomis vertino kategorijų „Vaikų grupė“, „Metų albumas“, „Country“ nominantus.

Anot S.Klimo, būti pakviestiems groti tokio lygio koncerte yra ir labai smagu, ir atsakinga. Gavus preliminarų kvietimą, reikėjo įrašyti koncerte planuojamą atlikti dainą ir vaizdo įrašą pateikti koncerto organizatoriams, kurie turėjo apsispręsti, ar šis kūrinys tiks koncertinei programai. „Obertono“ muzikavimas ŠAMA rengėjams patiko, taigi šalia Lietuvos muzikos žvaigždžių grojo ir „Obertono“ muzikantai Rytis Vasiliauskas, Tautvydas Čiapas, Faustas Venckus, Džiastina Laurutytė, Mantas Ralovecas.

„Kai sužinojau, kad atsirado galimybė groti tokiame renginyje, taip apsidžiaugiau, jog pamaniau, kad išprotėsiu nuo atsinaujinusio noro groti. Tai mane motyvuoja groti ir tobulėti iki pat šiol. Namie labai daug kartų repetavau mūsų pasirodymui pasirinktą dainą „Lay Down“, o kartu susirinkę stengdavomės parengti pasirodymą kuo įdomesnį. Man labai patiko ŠAMA MMXI pasirodžiusi „Polifonija“. Po jos pasirodymo panorau išbandyti simfoninio metalo stilių, nes jis užburia neeiline harmonija“, – teigė būgnininkas Faustas. Boso gitaristas Rytis sakė, jog sužinojęs, kad gros tokiame renginyje, net nenutuokė, kas laukia, ir tik įžengęs į areną suprato, kad visa tai iš tikrųjų vyksta… Didžiausią ir nepamirštamą įspūdį jam paliko momentas, kai užlipęs ant scenos suvokė, kad juos stebi visa arena, o tai žodžiais neapsakomas jausmas! Tą akimirką, kai atliko kūrinį, Rytis nesijaudinęs, gąsdino tik  laukimas, kol reikėjo eiti į sceną.

Gitaristui Tautvydui didžiausią įspūdį paliko gausybė įgarsinimo aparatūros ir didžiulė auditorija. Jam, kaip ir kitiems muzikantams, jaudulys dingo vos tik pradėjo groti scenoje.

„Obertono“ vadovas S.Klimas mano, kad dalyvavimas tokiuose renginiuose skatina jaunimą muzikuoti, tobulinti grojimo techniką, įgūdžius, moko sceninės kultūros ir galbūt paskatins obertoniečius rinktis muzikanto profesiją.