Atvirų durų savaitės atgarsiai

1

Tradicinės, nuo 1999 metų gimnazijoje organizuojamos Atvirų durų savaitės metu buvo gausu renginių. Pirmoji – Matematikos ir sporto – diena, kurią organizavo gimnazijos matematikos ir kūno kultūros mokytojai, skirta buvusio gimnazijos matematikos ir kūno kultūros mokytojo A.Pociaus atminimui. Į gimnaziją tądien rinkosi jaunieji matematikai ir sportininkai iš Kelmės rajono mokyklų. Matematikos uždavinių sprendimo turnyro nugalėtojais antros klasės gimnazistų tarpe tapo S.Žiūkas (I vieta), D.Šetkus (II vieta), L.Žalpytė (III vieta). Pirmokų tarpe geriausiai sekėsi D.Norvaišui, antrąją vietą laimėjo M.Tallat-Kelpšaitė, trečiąją pasidalino S.Kasparavičius, M.Lileikis, S.Levickaitė. Matematinę penkiakovę laimėjo IIb klasė, antrąją vietą užėmė Ia, o trečiąją – IIc klasė.  Renginio vedėjos – III klasės gimnazistės R.Andrijauskaitė ir K.Kančelkytė.

Penkios jaunųjų sportininkų komandos rungėsi krepšinio, šaškių, smiginio, bendrojo fizinio pasirengimo rungtyse. Susumavus visų rungčių rezultatus, varžybas laimėjo pirmoji J.Graičiūno gimnazijos komanda, antrąją vietą užėmė Tytuvėnų gimnazijos, trečiąją – Maironių pagrindinės mokyklos komandos.

Gimnazisto dieną už savo metų veiklą atsiskaitė gimnazistų prezidentas A.Gedminas, kandidatai į prezidento postą R.Andrijauskaitė, E.Gecaitė ir A.Gedminas pasakė savo rinkimines kalbas. Balsuodami gimnazistai antrai kadencijai išrinko buvusį prezidentą trečioką A.Gedminą. Geriausios klasės rinkimuose labiausiai sekėsi IIIa klasei. Buvo išdalintos padėkos šauniausiems, draugiškiausiems, stilingiausiems gimnazistams, mokytojams.

Būsimojo gimnazisto dieną į gimnaziją susipažinti su jos veikla rinkosi nuo kito rugsėjo čia norintieji mokytis, jų tėveliai. Jiems surengtos ekskursijos po mokyklą, parodyti vaizdo filmai, būsimiesiems trečiokams pristatytas Viduriniojo ugdymo programos modelis, aptarti individualiųjų ugdymo planų sudarymo principai.

Menų dieną atidarytos kelios parodos: pirmos klasės gimnazistės R.Jautakytės dailės darbų ir mokinių ir mokytojų kūrybinių darbų (dailiųjų amatų ir kt.). Pastarąją surengė gimnazijos Technologijų centre dirbantys mokytojai.

Tądien pristatytas penkioliktasis gimnazijos mokinių ir mokytojų kūrybos almanachas. Tradiciškai nuo 1998 metų leidžiamame leidinyje gausu nuotraukų, esė, eilėraščių. Leidinį pristačiusi direktoriaus pavaduotoja Ž.Klimienė skaitė trečios klasės gimnazisto V.Vyšniausko, antrokės M.Gerbenytės kūrinių ištraukas. Apie jaunųjų kūrėjų darbus kalbėjo mokytojos V.Paulauskienė, V.Puišienė, I.Leščiauskienė. Pasidžiaugta, kad almanacho „Sugrįžimų“ skyriuje, kuriame publikuojama jau baigusiųjų gimnaziją kūryba, galima paskaityti žurnalistės, Lietuvos ryto televizijos žinių laidų „Ryto ratas“ ir „Lietuvos diena“ vedėjos Kristinos Garalevičiūtės straipsnius. Nuščiuvusi salė klausėsi jos minčių apie mokyklą: „Mokykla man vis dar tebėra didžioji mano gyvenimo meilė, vieta, kuriai sentimentai tik stiprėja, ir vieta, kurioje sutikti žmonės lieka artimi, nepaisant ištinkančių nesimatymo mėnesių ar metų. Praėjus kone dešimtmečiui po mokyklos baigimo, kiekviena jos sėkme, pripažinimu, laimėjimu džiaugiuosi lyg vis dar tebebūčiau mokinė.

Mokyklai jaučiuosi dėkinga už tai, kokiu žmogumi ji mane išaugino, ir už tai, kad padėjo užčiuopti mano būsimos profesijos kelią. Žurnalistikos paieškos ir mėginimas suvokti, kas ji tokia apskritai,

rašant į mokyklos laikraštį „Vaivorykštė“ mane ir atvedė į didžiąją ir profesionaliąją žiniasklaidą.

Turbūt kaip kiekvienam siuvėjui pasisiūta pirmoji suknelė yra brangiausia ir ne taip lengvai išmetama iš spintos ar  batsiuviui pirmieji batai, nors iki tobulumo jiems tolokai, taip ir man – mažoji žurnalistika mokykloje yra nepamirštama, kelianti prisiminimų jaukumą, šypsenas. Sugrįžti į mokyklą man reiškia lyg apsilankyti pasiilgtuose tėvų namuose“.

Koncertą Menų dieną surengė muzikos studija „Obertonas“.

Padėkos dieną direktoriaus R.Bielskis sveikino gimnazijos bendruomenę, dėkojo visiems, garsinusiems gimnazijos vardą olimpiadose, konkursuose, festivaliuose, varžybose, rėmusiems gimnazijos bendruomenės kūrybines idėjas ir projektus. Buvo įteikta daugiau kaip šimtas padėkos raštų ir tradicinės premijos: „Mokslo“ už pasiekimus olimpiadose, konkursuose įteikta IIb klasės mokiniui M.Kazlauskui, „Hipokrenės“ už kūrybinius laimėjimus – IIIa klasės mokiniui V.Vyšniauskui, „Muzikos“ premijos laureatu tapo IVa klasės mokinys D.Jakavičius, A.Mikalajūno premijos laureatas – IIIa klasės mokinys A.Gedminas. Šiemet įsteigtos dar dvi premijos. Kelmės tinklinio klubas „Rūta“ „Sporto“ premija apdovanojo geriausią gimnazijos sportininką IIIc klasės mokinį M.Lopetaitį, o laikraščio „Kelmiškiams“ redakcija „Amatų“ premiją už kūrybinius darbus skyrė IIIc klasės mokiniui M.Dimšliui (premijų laureatai – pirmoje nuotraukoje).