Buvusios gimnazistės dovana – susitikimų ciklas „Neužmik“

PRIE PAVADINIMO

Mūsų gimnazijoje prasidėjo projektas – susitikimų ciklas „Neužmik“, kurio autorė ir rengėja – buvusi mūsų gimnazijos mokinė, dabar Music.lt komandos narė Fausta Marija Leščiauskaitė. Prieš ketverius metus gimnaziją baigusi Fausta Marija nepamiršo mokyklos, nes, kaip pati sako, sutiko joje gerų žmonių, patyrė daug įdomių dalykų ir turi nepamirštamų, šiltų prisiminimų. Norėdama atsidėkoti mokyklai, Fausta Marija ir sugalvojo šį projektą – padovanoti mokyklos bendruomenei „ne daiktą, nes daiktus galima nusipirkti – jei ne šiandien, tai rytoj“, o susitikimus su įdomiais žmonėmis, turinčiais, ką papasakoti, kuo pasidalinti.

Taip gimė mintis organizuoti keturių susitikimų ciklą mūsų gimnazijoje. Pagrindinė jo idėja, anot Faustos Marijos Leščiauskaitės, suprasti, kad kiekvienas gali tapti tuo, kuo nori. Kiekvienas kažką turi, o jeigu ne – gali atrasti ir turėti. Vienintelė sąlyga – reikia norėti. Renginių ciklo svečiai kažkada atrado tai, ką daro geriausiai, ir dabar gali pasidalinti savo sėkmės istorijomis.

Paramą projektui jo rengėja gavo iš „Naujojo židinio“ žurnalo, o pirmasis susitikimas su aktoriumi Džiugu Siaurusaičiu įvyko vasario 19 dieną. Gimnazistams, mokytojams Dž.Siaurusaitis pasakojo apie savo kelią į teatro sceną, į televiziją. Remdamasis savo ir kolegų patirtimi, su humoro jausmu ir, žinoma, nepamokslaudamas Dž.Siaurusaitis kalbėjo apie tai, kad kiekvienas darbas reikalauja išsilavinimo, o norint ko nors pasiekti, reikia labai daug dirbti. Buvo pabrėžta knygų skaitymo reikšmė, siūlyta kritiškai priimti įvairias portalų žinutes. Įdomus buvo jo pasakojimas apie filmų įgarsintojo darbą – mokiniai suprato, koks tai ilgas ir sudėtingas procesas. Kalbėta ir apie stereotipus, kurie, deja, dar gajūs vertinat žmones, profesijas… Nuoširdaus ir šilto susitikimo pabaigoje buvo atsakyta į gimnazistų, mokytojų klausimus.

Apie pirmąjį „Neužmik“ projekto susitikimą mokiniai atsiliepė taip: „Kiekvienas toks susitikimas motyvuoja nepasiduoti ar bent praplečia mūsų akiratį“; „Kai išgirstame nuomonę iš sunkų kelią į sėkmę nuėjusio žmogaus, suprantame, kad gyvenime ne viskas pasiekiama lengvai ir kad viskam reikia pastangų“; „Išgirdau naudingo sau: ketinu peržiūrėti jo minėtus filmus, galbūt perskaityti minėtas knygas“; „Smagu! Labai įdomu klausyti savo srities profesionalo, kuris stengiasi įkvėpti mus, jaunimą, atrasti save ir nestovėti vietoje. Labai šaunu, kad tokie renginiai vyksta“; „Puikus renginys ir puiki proga išgirsti, kad sėkmė gyvenime priklauso nuo tavo paties darbo ir ryžto. Nesistengsi – nesiseks, o jei stengsies – viskas bus gerai“.

Kiti projekto „Neužmik“ susitikimai vyks su poetu ir marketingo specialistu Mantvydu Leknicku (vasario 29 dieną, 13 val.), Andriumi Pauliukevičiumi, istoriku, kultūrizmo čempionu ir sveikos gyvensenos mokytoju (kovo 4 dieną, 13 val.), o kovo 7 dieną, 14 val., vyks susitikimas su lenktynininku Benediktu Vanagu.