Antrasis projekto „Neužmik“ susitikimas su Mantvydu Leknicku

PRIE PAVADINIMO

Šiais metais mūsų gimnazija gavo išties nuostabią dovaną – buvusi mokinė Fausta Marija Leščiauskaitė suteikė mums galimybę išgirsti garsių, daug pasiekusių žmonių istorijas, įgyti motyvacijos, žinių, išklausyti naudingų patarimų ir paklausti rūpimų dalykų. Jos parengtą ir organizuojamą projektą „Neužmik“ sudaro keturių susitikimų ciklas. Gimnazijos mokiniai, mokytojai, administracija ir visi kiti norintys jau turėjo galimybę dalyvauti keliuose susitikimuose – vasario 19 d. į mokyklą atvyko ir savo istoriją pasakojo aktorius Džiugas Siaurusaitis, o vasario 29 d. klausėmės poeto Mantvydo Leknicko.

Mantvydas Leknickas nustebino savo paprastumu ir nuoširdumu. Savo pasakojamą istoriją jis suderino su naujosiomis technologijomis – ekrane rodomi vaizdai iliustravo, suteikė tinkamą nuotaiką pasakojimui, neretai ir prajuokino žiūrovus. Šis žmogus tikrai turėjo ką pasakyti ir puikiai mokėjo visa tai išdėstyti taip, kad sudomintų žiūrovus ir nepaliktų abejingų. Išgirdome apie M. Leknicką nuo vaikystės kamavusią „meilės ligą“, per lietuvių kalbos pamokas paskatintą norą rašyti, supratimą, jog parašytas žodis turi galią pakeisti pasaulį ir žmonių požiūrį. Sužinojome, jog šio poeto svajonės įgyvendinimas – knygos išleidimas – pareikalavo daugybės pastangų, užsispyrimo, mat, nė vienai leidyklai nesutikus jos išleisti, viską teko daryti pačiam, tik draugams padedant. Išgirsta istorija mums leido suprasti, kad nieko nėra neįmanomo – jei tik pakankamai nori ir stengiesi. Rašytojas motyvavo mus siekti užsibrėžto tikslo, neleisti niekam mums trukdyti kelyje į savąją sėkmę, nebijoti iššūkių. Taip pat jis davė naudingų patarimų dėl motyvacinio laiško rašymo, darbo ieškojimo. Patarė nebijoti jokių darbų – jie visi mums suteikia naudos, užgrūdina, išmoko įvairiausių dalykų.

Linksmą, nuoširdų susitikimą pabaigė mokinių klausimai ir M. Leknicko atsakymai į juos, o po renginio žiūrovai turėjo galimybę nusifotografuoti su poetu, taip pat paprašyti autografo ir trumpo palinkėjimo ant atsineštos poeto išleistos knygos titulinio puslapio.

Šis susitikimas ir išgirsta istorija, manau, ne vienam praplėtė akiratį ir privertė suprasti, jog niekas vertinga gyvenime nėra pasiekiama lengvai. Norint džiaugtis sėkme, iš pradžių reikia nueiti sunkų, kartais painų ir ilgą kelią. Poetas M. Leknickas mus motyvavo siekti užsibrėžto tikslo, nebijoti net, regis, per didelių svajonių, jei tik netrūksta noro jas įgyvendinti.

Nekantriai laukiame susitikimų su sveikos gyvensenos mokytoju ir kultūrizmo čempionu Andriumi Pauliukevičiumi (kovo 4 dieną, 13 val.) ir lenktynininku Benediktu Vanagu (kovo 7 dieną, 14 val.).

Eimantė Korytė

Emilijos Sasnauskaitės nuotraukos