Gimnazistų išvyka į lyderiaujančias regiono įmones

IMG_5324

Baigiantis mokslo metams Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai džiaugėsi kelione į Šiaulius, kurią organizavo ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas. Šiauliuose mokiniai lankėsi UAB „Putokšnis“ ir UAB „Statga“.

Pirmoji aplankyta įmonė – UAB „Putokšnis“. Gimnazistus pasitiko administracijos direktorė Dovilė Šteimantienė, visus palydėjusi į konferencijų salę ir trumpai pristačiusi įmonės veiklą.

„Putokšnis“ gyvuoja jau 23 metus ir yra vienas iš žinomiausių bei patikimiausių PET pakuotės gamintojų Baltijos šalyse. Įmonėje dirba 106 darbuotojai, iš kurių 35 priklauso administracijai. Įmonė per metus pagamina apie 1,5 mlrd. PET ruošinių, tačiau net 90% savo produkcijos ji eksportuoja į užsienį: Vokietiją, Lenkiją, Naująją Gvinėją, Skandinavijos bei kitas Baltijos šalis. Be to, įmonė, rūpindamasi gamta, jos išsaugojimu, savo klientams siūlo ruošinius iš perdirbtos žaliavos.

Gimnazistai susitiko ir su gamybos proceso inžinieriumi Dainiumi Staniuliu, kuris  surengė ekskursiją po gamybines patalpas. Jos metu mokiniai stebėjo, kaip iš granulių pagaminami ruošiniai, o vėliau ir patys buteliai.

Kita aplankyta įmonė  – UAB „Statga“. Gimnazistus priėmė ir su jais bendravo personalo vadovė Simona Rainienė. Pirmiausia mokiniai buvo nuvesti į cechą. Čia jie susipažino su darbo aplinka: gamybos patalpa didelė, yra daug automatizuotų mašinų, robotų, didelis dėmesys skiriamas darbuotojų saugumui bei sveikatai.

Paskui visi susirinko konferencijų salėje, kur S. Rainienė papasakojo apie įmonės veiklą. UAB „Statga“ priklauso ROL kompanijos grupei ir užsiima metalinių vamzdžių apdirbimo ir keičiamo aukščio stalų gamyba. Kadangi įmonė naudoja automatizuotas mašinas bei turi „Lean“ sistemą, ji yra viena pažangiausių įmonių Lietuvoje. Šiuo metu čia dirba 430 darbuotojų: 96 moterys ir 334 vyrai.

Taigi, gimnazistai turėjo išskirtinę kelionę. Jie apsilankė skirtingose įmonėse, viską pamatė savo akimis, sužinojo daug naujo ir įdomaus.

Aušrinė Dichavičiūtė