Susitikimas su studentais iš Vokietijos

IMG_6887

Spalio 18 dieną mūsų gimnazija vėl sulaukė svečių: trečiadienio popietę mokykloje lankėsi studentai Fabijan Fluher ir Liudwig Weyl iš Vokietijos. Vaikinai pasidalijo nuomone apie Lietuvą, supažindino mus su studentišku gyvenimu ir papasakojo, kaip ir kodėl čia atvyko.

Į Lietuvą šie svečiai atvyko Erasmus projekto dėka studijuoti. Čia jie mokosi logistikos Vytauto Didžiojo universitete. Galėję rinktis tarp daugybės viliojančių Europos Sąjungos šalių, dalyvaujančių Erasmus projektuose, jie pasirinko kiek neįprastą ir nepopuliarią šalį – Lietuvą. Abu teigė norėję susipažinti su lietuvių kultūra, miestais. Apie Lietuvą jie itin gražiai atsiliepė, esą vienintelė problema, su kuria jie susiduria čia gyvendami – tai kalbos barjeras.

Viešnagės metu vaikinai daug pasakojo apie savanorystę, jos naudą jaunam žmogui. Jų teigimu, Vokietijoje šitoks užsiėmimas yra labai populiarus, anksčiau savanoriauti ten buvo privaloma. Svečiai teigė, kad tik savanorystės dėka dabar yra Lietuvoje, mokosi mėgstamus dalykus ir yra galutinai apsisprendę dėl savo ateities. Savanoriaudami jauni žmonės įgyja darbui reikalingos patirties, ypatingai daug pasitikėjimo savimi. Jaunuoliai mus skatino nebijoti aukoti laiko kitų labui ir taip išbandyti kuo daugiau profesijų. Šitaip vėliau bus daug lengviau apsispręsti, kuo norėtum tapti. Vienas iš pas mus atvykusių studentų net metus praleido savanoriaudamas vaikų darželyje, kol galiausiai suprato, jog darbas su vaikais – ne jam.

Taigi susitikimo metu šiek tiek susipažinome su studentišku gyvenimu, pagilinome užsienio kalbos žinias, galėjome užduoti mus dominančius klausimus. Studentai J. Graičiūno gimnazijoje viešėjo Vokiečių kalbos dienų  Kelmės rajone metu.

Ugnė Paulauskaitė

IMG_6887