Projekto „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ atstovės vizitas gimnazijoje

prie pavadinimo

Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio minėjimui, Valstybinė mokesčių inspekcija pakvietė visas Lietuvos mokyklų bendruomenes dalyvauti projekte „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ ir pasinaudoti galimybe susitikti su mokesčių specialistais, susipažinti su mokesčių istorija, aktualijomis, sužinoti mokesčių svarbą visuomenei bei valstybei.

Gimnazijoje lankėsi VMI inicijuoto projekto „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ atstovė Ilona Urbonienė, Šiaulių apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento Šiaulių gyventojų skyriaus vyriausioji specialistė. Ji susitiko su antros klasės gimnazistais.

Mūsų mokykloje mokiniai domisi verslu, ekonomika. Kai kurie gimnazistai dar mokydamiesi gimnazijoje nusprendžia savarankiškai imtis verslo, siekia įsilieti į smulkiųjų verslininkų gretas. Tam reikalingi ne tik profesiniai gebėjimai, bet ir įvairios žinios, ypač apie verslo steigimą, mokesčių mokėjimą, žalą sau ir valstybei dirbant šešėlyje, todėl šis susitikimas buvo naudingas, suteikė naujų žinių.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas