Gimnazistai – kompiuterinės grafikos dirbtuvėse

prie pavadinimo

Šių metų kovo 2 d. pirmų ir trečių klasių gimnazistai, lydimi mokytojų Albinos Rimšienės ir Martyno Turevičiaus, vykdydami projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ programą vyko į Vilniuje Socialinių mokslų kolegijoje organizuotą edukacinį užsiėmimą „Kompiuterinės grafikos dirbtuvės“.

Užsiėmimo metu gimnazistai susipažino su fotografija ir vaizdo projektavimo būdais, su kompiuterinės grafikos galimybėmis. Įdomu buvo plačiau sužinoti apie tinkamą vaizdo išdėstymą – perspektyvoje, ritme, stambiame bei smulkiame plane ir pan. Edukacinio užsiėmimo metu buvo skatinama matyti ir mąstyti vizualiai, mokoma atstumo ir formos pajautimo, supažindinama su kompozicijų kūrimu, fotografavimo niuansais, grafinio dizaino darbų projektavimu skaitmeninėje aplinkoje. Teoriškai susipažinę su fotografavimo taisyklėmis, vėliau bandėme jas pritaikyti ir praktiškai. Taigi, galėsime toliau eksperimentuoti ir mokytis savarankiškai.

Visas užsiėmimas buvo įdomus ir pavyko puikiai. Gimnazistai namo išvyko kupini įspūdžių, praplėtę savo akiratį ir susidomėję fotografija. Įdomu buvo susipažinti ir su Socialinių mokslų kolegija, kur galima studijuoti fotografijos meną.

Aušrinė Mickūnaitė