Profesijų savaitė gimnazijoje

341B0D73-4239-4FF1-863D-45FBE54FBE71

Gruodžio mėnesį gimnazijoje vyko tradicinė – jau trečioji – „Profesijų savaitė“. Jos metu dabartiniai gimnazistai susitiko su buvusiais gimnazijos mokiniais, kurie pasidalino studijų ir karjeros sėkmės istorijomis.

Gruodžio 6 d. gimnazijoje lankėsi buvęs mokinys, dabar – marketingo specialistu vienoje didelėje įmonių grupėje dirbantis Titas Servutas.  Pasakodamas, kodėl pasirinko šią profesiją, jis teigė, jog studijuoti marketingą pasirinko netikėtai, nes baigdamas gimnaziją galvojo apie sporto studijas. Pastarųjų Titas „neišsižada“ ir ketina studijuoti magistrantūroje sporto vadybą.

Dabartiniai mokiniai nekantraudami laukė gruodžio 7 d. susitikimo su ugniagesiu-gelbėtoju. 2004 metų gimnazijos abiturientas Laimonas Rimkus ne tik papasakojo apie agronomijos studijas, bet ir atskleidė paslaptį, kodėl pasirinko tęsti mokslus ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Pasirodo, tokį apsisprendimą nulėmė ne sykį į nelaimę patekusių jo draugų gelbėjimas. Laimonas suprato, kad ši veikla, nors ir pavojinga, bet jam labai patinka, nes, kaip Laimonas sako, gera yra išgelbėti žmogų ar jo turtą.

Apie pagalbą ir empatiją gruodžio 8 d. susitikime su gimnazistais kalbėjo socialinio darbo studijas baigusi, o šiuo metu vienai viešajai įstaigai vadovaujanti Sigita Petkevičienė. Buvusi gimnazistė susitikimo metu mokiniams papasakojo apie mokymąsi gimnazijoje, studijas bei darbo kasdienybę.

Savo pasirinktą profesiją kaip svajonę pristatė gruodžio 9 d. gimnazijoje su mokiniais susitikusi 1998 metų abiturientė Sigutė Stonienė. Matematikos mokytojos profesiją įgijusi buvusi gimnazistė mokiniams teigė, jog mokytoja norėjusi būti nuo mažumės, o šiai svajonei išsipildyti prireikė daugiau nei dešimtmečio.

Profesijų savaitės renginių ciklą baigė gruodžio 10 d. susitikimas su Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazės vieno padalinio vadu Valdu Jankumi. Mokiniai aktyviai svečiui uždavinėjo klausimus, domėjosi inžinerijos studijų privalumu siekiant tarnybos kariuomenėje, aiškinosi karjeros galimybes. Valdas mokiniams prisipažino, kad tarnyba kariuomenėje – jo svajonių darbas, nors ir kupinas įtampos, netikėtumų bei pavojų.

Kita „Profesijų savaitė“ – po metų, tačiau sužinoti apie įvairias profesijas, studijas, karjeros galimybes galima užsukus į A. Mikalajūno informacijos centrą pas profesijos patarėją gimnazijoje Loretą Šuklienę.

Nerijus Šarauskas,
renginio iniciatorius